Изглежда сагата около трансфера на младежкия ни национал Филип Кръстев в Левски е към своя край.

Офанзивният футболист вече е в лагера на "сините" в Белек, като след преминаване на задължителните медициснки прегледи, се очаква да подпише и своя договор.

За идването на Кръстев в Левски се заговори преди повече от седмица, но нито от лагера на "сините", нито самият играч разкриваше нещо повече по случая, а евентуалният му трансфер се превърна в истинска сага.

Може би забавянето дойде от факта, че Кръстев е собственост на инвестиционния фонд "Сити Груп", който е на собствениците на Манчестър Сити и притежава десетки клубове из целия свят.

Именно заради това 20-годишният юноша на Славия имаше доста странен футболен път след траснфера си от "белите". Той първо подписа с бегийския Ломел, който го остави за шест месеца в Славия, след това пък го преотстъпи на френския Троа, а през есента го преотстъпи на нидерландския Камбуур.

И в Левски Филип Кръстев ще дойде под наем, като все още не е ясно дали клубът няма да плаща процент или цялата негова заплата по време на престоя му до края на сезона.

Вероятно Кръстев ще излезе без пари на Левски, защото той идва като заместник на Борислав Цонев, който бе освободен, защото отказа да намали своето възнаграждение.