Драмата около Килиан Мбапе продължава да се заплита с всеки изминал ден, а утре една от ключовите дати около тази сага.

Причината е, че според договора на френската суперзвезда с ПСЖ, ако към 1 август 2023-а той все още е в клуба, ще получи 40 милиона евро от клаузата си за лоялност.

Тя е на обща стойност 80 милиона евро, но първи транш от половината сума Мбапе ще получи, ако все още е играч на парижани към месец август, а останалата, ако довърши сезона с клуба, което на този етап изобщо не изглежда вероятно.

Ясно е, че Мбапе иска в Реал (Мадрид) и няма да подновява договора си с ПСЖ, който изтича следващото лято. В Париж обаче са крайно обидени на играча си и искат да го разкарат още сега срещу солидна сума.

Колкото и да не им се иска на ПСЖ, те ще трябва да преведат 40 милиона евро на играча освен, ако не настъпи светкавична развръзка около бъдещето му в рамките на днешния ден.

До този момент единствената реална оферта е умопомрачителното предложение от Саудитска Арабия, но медиите в Испания смятат, че все пак Мбапе ще е футболист на Реал още през този сезон.

Като "старо куче" в траснферните игри от най-високо ниво, Флорентино Перес е решен да изчака до последния възможен момент в края на август и чак тогава да предложи занижена оферта за Мбапе, която ПСЖ да бъдат притиснати да приемат.

Именно заради това на този етап Реал не се изхвърля с предложения за французина, който е наясно с този план и също не бърза да приема офертата от Саудитска Арабия, както и не бърза да се врича в любов на ПСЖ за предстоящия сезон.