Сагата около акциите на футболния "Левски" придобива все по-комични измерения.

След като в 9 часа те бяха занесени пред Министерски съвет от известния журналист Сашо Диков, три часа по-късно той се яви с тях на стадиона "Георги Аспарухов", където ги предаде на изпълнителния директор на отбора - Павел Колев.

По-рано сутринта с официално изявление на "Нове АД", досегашният собственик Георги Попов джироса акциите на премиера Бойко Борисов.

"Тук съм, защото в 12 часа трябва да изпълня волята на мажоритарния собственик на "Левски". Той си промени решението - каза Диков пред репортерите, които го чакаха на "Герена". -  Неговата воля е следната - в 9:41 минути той ми написа следното на SMS:

"Сашо, щом Б.Б. не иска, да ги оставим на "Левски" и той да се оправя после, нали е най-големият фен".

За това съм сега тук всичко това да го връча на Павел Колев. Той каза, че ще ги приеме.

Като начинаещо куриерче каквото ми кажат това изпълнявам. Признавам, че в подробности юридически не съм запознат. Това, че ще ги приемат, не променя волята на мажоритарния собственик, който писмено е казал, че новият собственик е Бойко Методиев Борисов. Никога не съм оперирал и не знам как се борави с ценни книжа.

Аз отивам, дават ми оригинални документи и това е. Защо са избрали мен? Вероятно през годините съм спечелил доверието не само на зрителите...

Може всичко това да е фалшификат, не знам. На мен не ми е работа да разследвам. Какво се случва трябва да попитате Павел Колев. Моята работа е на куриерче. С господин Борисов умишлено не съм се чул. Не смятам, че е нормално куриерчето, аз "зайчето спийди", да говори с министър-председателя.

Юридическа пречка Борисов да вземе акциите няма, доколкото аз знам. А след това веднага да ги прехвърли на друг. Оттук нататък топката е в премиера. Признавам, че Божков изигра ситуацията доста провокативно, но това е решението му.

Не виждам нищо по-логично от това да се отворят запорираните сметки на "Националната лотария" и от тях да се изплатят 3 милиона да бъде спасен Левски. Гадното в случая е, че Левски ще бъде спасен благодарение на Васил Божков и неговата фирма. От това се плашат чисто имиджово. Доколкото знам няма проблем да се отворят сметките.

Да, Васил Божков изигра доста, как да го кажа, може би гаден ход. Гаден, в кавички. Това не е политически, а чисто математически и пиарски ход. Сега спасението на Левски зависи директно и конкретно от Бойко Борисов.

Щом Божков смята, че Борисов е виновникът за състоянието на Левски, е нормално да прехвърли топката в неговото поле."

Aкциите вече са в ръцете на изпълнителния директор Павел Колев, а тепърва ще се търси вариант как да се процедира с тях. По Търговския закон те трябва да бъдат взети от лицето, на което са джиросани и чак след това могат да бъдат прехвърляни от него към друг.