Раздялата на Саша Илич с футболистите на ЦСКА е била емоционална. Това заяви един от изпълнителните директори на клуба, Филип Филипов, преди утрешния реванш с румънците от Сепси.

Сръбският наставник бе освободен след домакинската загуба с 0:2, а на негово място бе привлечен друг негов сънародник, за когото това ще бъде втори престой на "Българска армия" - Нестор Ел Маестро.

"За Саша Илич искам да кажа само хубави неща. Благодаря за работата му и на неговия екип. Аз лично уважавам страшно много човека Саша Илич. Един наистина голям човек. Имам доста голям опит във футбола и за пръв път присъствам ан емоционална раздяла. Имаше хора, които се разплакаха", заяви Филипов.

Бившият защитник на ЦСКА бе категоричен, че отпадане от Сепси би било провал за "армейците".

"Отиваме да победим и да продължим. Резултатът е наистина неблагоприятен за нас, трябва да заличаваме пасив от два гола. Трудно ще е, няма да е със сигурност лесно. Ние се подготвихме за един труден, тежък мач, в който трябва да доминираме, трябва да победим и да продължим. Ако отпаднем от Сепси, това ще е провал в насоката на евротурнирите, защото на ЦСКА не му приляга да отпада в този етап на надпреварата в евротурнирите, независимо, че играе срещу един много стойностен отбор", добави той.

Филипов обясни назначението на Ел Маестро с това, че ръководството е искало да намери наставник, който да не се нуждае от адаптация в отбора и добави, че е възхитен от методите на работа на новия треньорски щаб, който определи като група от "много амбицирани хора".