Освен един от най-добрите треньори, Жозе Моуриньо безспорно е и сред най-силните и странни характери в световния футбол за последните години.

В доста случаи брутален и безкомпросен, дори и железният Жозе не успя да сдържи сълзите си, когато достигна до вълшебния требъл от финали в трите европейски турнира. Нещо, което нито един негов колега не е псотигал в историята.

Той класира Рома за първия в историята финал в турнира Лига на конференциите, пред пълните трибуни в една емоционална вечер на "Олимпико".

За "вълците" това бе първи европейски финал от 31 години насам, а за самият Моуриньо финалът бе общо пети, в три различни турнира.

След последните съдийски сигнали на мачовете сме виждали какви ли не реакции от Специалния, но снощи той просто избухна в сълзи. Неподправена емоция, която само показа какво означава за него тов класиране на финал.

Той не избухна сълзи, когато спечели Купата на УЕфА, а след това и Шампионска лига против всички очаквания с Порто, не го направи и при трумфа с Интер, както и при този с Манчестър Юнайтед в Лига Еропа.

Единственият случай, когато отново видяхме подобна реакция от Специалния бе през 2010-а, но вече извън терена.

Той вече бе оформил своя требъл с Интер, освен това бе ясно и че си тръгва, а сбогуването с отбора го накара за избухне в сълзи край клубния автобус.

"Защо избухнах в сълзи ли? Защото чувствам това, което чувствам", каза Жозе на репортерите след мача.

А светът на футбола отдаде дължимото на своя Специален треньор, който на фона на доста критики и съмнения в последните месеци, отново ще е на европейски финал.

Той накара Рим на празнува, а следващата стъпка е да короняса "вълците" с трофея от Лигата на конференциите.

Снимка: АР/БТА