Австралийският нападател Томи Юрич е едиснтвеният играч на ЦСКА с положителен тест за коронавирус.

Чрез официалния си сайт "червените" съобщиха, че тестовете на останалите играчи са отрицателни.

Юрич е бил изолиран от съотборниците си още в четвъртък, когато е усетил първите симптоми на заразата. Той е в добро състояние, като за щастие нито един от съотборниците му не е заразен.

Имаше съмнение, че италианецът Стефано Белтраме е заразен, след като не се чувстваше добре в последнтие дни. И неговата проба е отрицателна.

Ето какво написа ЦСКА на официалния си сайт:

"Армейци,

Във връзка с възникналата ситуация в клуба Ви информираме за следното:

Проведените в неделя сутринта от референтната лаборатория към Военномедицинска академия PCR тестове дадоха отрицателен резултат! На спортната ни база "Панчарево" бяха изследвани всички футболисти, треньорски и спортно-технически щаб, ръководството на клуба и обслужващ персонал. Потвърждава се единствено положителната проба на нападателя Томи Юрич, който още с появата на първите съмнения за COVID-19 в четвъртък е изолиран и за него се полагат необходимите медицински грижи. Радващо е, че в момента той няма видимо проявени симптоми и състоянието му е много добро, но до пълното му излекуване ще се спазва необходимия карантинен период. Тестът на другия футболист, който заради здравословни оплаквания пропусна дербито - италианеца Стефано Белтраме, е отрицателен и той скоро ще се присъедини към заниманията на отбора.

ЦСКА като отговорен клуб заявява, че ще продължи да изпълнява стриктно предписанията на БФС и държавните институции, касаещи всички мерки за безопасността на състезателите и служителите си по време на тренировъчния процес и предстоящите мачове за шампионата и турнира за Купата на България".