Бразилският клуб Сантос оспори рекорда на Лионел Меси за най-много голове за един отбор. Аржентинецът подобри постижението на легендата Пеле, като вече има 644 гола за Барселона и задмина бразилската икона, който е вкарал 643 попадения за Сантос.

80-годишният бразилец дори поздрави Меси за стореното, но от Сантос изглежда са на различно мнение. Клубът излезе с позиция, според която трябва да бъдат зачетени и головете на Краля в неофициални мачове (448 попадения), с които общата бройка скача на 1091 гола.

"Пеле е вкарал 1091 гола за Сантос. Според статистиката той има 643 гола в официални мачове и 448 гола в приятелски срещи. Тези 448 гола, които не зачитат, са вкарани срещу авторитетни отбори в Южна Америка като Америка (Мексико), Коло Коло (Чили), Интернасионал (Бразилия) и други. Тези цифри са абсолютни. Гол във вратата на Ейбар статистически има същата стойност като гол във вратата на Валенсия. Гол срещу Трансваал от Суринам е със същата статистическа стойност като гол във вратата на Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу"", гласи изявлението от страна на бразислкия тим.