Изключително грозна и рядко срещана по терените случка се разигра в кръга от турската Суперлига снощи. Грандът Галатасарай победи Гиресунспор безпроблемно с 2:0, но мачът ще се запомни с грозния инцидент в 63-ата минута.

Тогава двама играчи на Галатасарай влязоха във физическа саморазправа, завършила с червен картон за единия от тях. Без никаква видима причина за зрителите както на стадиона, така и пред екраните, бразилският централен бранител Маркао отиде и удари през лицето своя съотборник Керем Актюркоглу.

На терена настана суматоха, но играчи на Галатасарай реагираха бързо и успяха да раздърпат своите съотборници, за да не се стига до по-грозни сцени.

Самият рефер също не видя добре какво се случи, но прибегна до намесата на ВАР и изгони обезумелия Маркао. Такива са правилата за удар без топка, независимо дали е срещу противник или съотборник.

Потърпевшият Актюркоглу пък бе видимо шокиран от случилото се, което накара опитния Фатих Терим веднага да го замени.

Наистина странна ситуация, защото Галатасарай в този момент водеше с 2:0, а и бе с човек повече на терена, доигравайки спокойно мача.

След случката в социалните мрежи се разигра огромна вълна от недоволство срещу бразилеца Маркао, като фенове на Галатасарай призоваха той да бъде изгонен, заради това срамно за клуба петно.

Снимка: Twitter