Съперникът на пловдивския Ботев в Европа - Марибор, победи с 2:1 в контрола друг от родните участници в междунадорните турнири - ЦСКА 1948.

Двата тима изиграха приятелския си мач на словенска земя като част от подготовката си за своето участие в Лига Европа и Лигата на конференциите, като в крайна сметка по-опитният словенски състав стигна до победата.

ЦСКА 1948 стартира мача с голям брой млади играчи, като очевидно такава ще бъде визията на тима през новия сезон, подобна на тази от заключителната фаза на миналата кампания, когато противно на очакванията домакинстващият в Бистрица тим успя да се пребори за място в Европа.

Словенският гранд Марибор имаше доста повече и далеч по-добрите шансове в целия мач, но след куп пропуски, спасявания на вратаря Божев и една греда, първото полувреме завърши при нулево реми.

Марибор обаче поведе още в самото начало на второто полувреме, когато Милец открадна една топка в средата на терена, направи самостоятелен пробив и сам завърши с гол за 1:0.

Малко по-късно при един от малкото си шансове, ЦСКА 1948 изравни с гол на току що появилият се в игра Парвиз Умарбаев.

Марибор все пак заслужено стигна до успеха в тази контрола чрез гол на Якупович десет минути преди края.

След точно седмица Марибор ще гостува в Пловдив за мач с Ботев от турнра Лига Европа, докато ЦСКА 1948 стартира участието си на международната сцена на 25 юли, като все още очаква името на първия си опонент, който ще се определи от сблъсъка между Будучност от Черна гора и Малишева от Косово.