Ирландският Шамрок Роувърс се чуди как да пътува за България, където на 19 юли, вторник, трябва да се изправи срещу Лудогорец в първи мач от втора квалификация в Шампионската лига.

Кризата по летища в Западна Европа усложни много маршрута на отбора от Дъблин за реванша срещу малтийския Хибърниънс (0:0, след като бяха спечелили с 3:0 първия двубой) в първия кръг.

Тогава тимът пътува през Париж, където имаше дълго изчакване на прекачването.

Сега нещата са още по-зле, ако се вярва на мениджъра на Шамрок Стивън Брадли.

"Не изглежда да има каквито и да е възможности за полети - каза той пред ирландския "Times". - Няма чартърни полети, поне към момента. Оглеждаме всякакви опции, но засега сме доникъде.

Надявам се до ден-два да имаме яснота. Ситуацията се оказа по-сложна, отколкото сме предполагали. Изглежда ни чака едно много сложно пътуване, много трудно за организиране в толкова кратък срок."

Въпреки това, Брадли е убеден, че Шамрок може да поднесе изненада.

Той ясно осъзнава, че лигата на Ейре е далеч от българската като класа, но е мотивиран от факта, че отборът му вече трупа опит в европейските елиминации.

"Разбира се, отиваме на съвсем друго ниво, стъпка нагоре - коментира мачовете с Лудогорец треньорът. - Те ще са голям тест за нашите качества, няма съмнение. Но именно това искаме, нали? Да вдигнем нивото и да се опитаме да се мерим с такива отбори. Както всеки път, нашата цел е да спечелим мача. Независимо с кого играем, аз не казвам друго на отбора си."

Мачовете са на 19 и 26 юли.