Ирландският Сейнт Патрикс, който победи с 1:0 ЦСКА като гост в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, остана блокиран в София. Прибирането на отбора в Република Ирландия бе забавено и ще се състои чак в неделя сутринта, което доведе до отлагането на срещата с Шелбърн от местното първенство, която трябваше да се играе именно в последния ден на седмицата.

Причината за оставането на ирландците в столицата по-дълго от очакването е трудността в намирането на чартър, който да прибере футболистите обратно у дома. Според правилата на УЕФА използването на чартърен полет в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите е задължително.

"Поради настоящите трудности в авиационната индустрия, които са добре известни, заедно с туристическите ни посредници имахме огромни затруднения при намирането на чартъри. В резултат на това футболистите и екипът са все още в София и няма да се върнат в Дъблин до ранните часове на неделния ден", обявиха от клуба.

Реваншът между Сейнт Патрикс и ЦСКА е на 11 август в Дъблин. Вече са продадени 4000 билета за срещата, а феновете на "армейците" ще получат квота от общо 500 пропуска. Цената на всеки един от тях е 20 евро.