Съперниците на българските отбори в Лига Европа бяха разбити в репетициите им за реваншите в четвъртък.

Резултатите на "Хайдук" и "Адмира" дават сериозни надежди на "Славия" и ЦСКА, че можем да имаме два представителя в третия квалификационен кръг на турнира.

Отборът от Сплит тръгна в хърватското първенство с 1:4 на терена на "Осиек", друг евроучастник. Въпреки че поведе с гол на Зоран Нижич, "Хайдук" допусна обрат още до почивката - 2:1 за домакините.

А след нея "Осиек" вкара още два пъти, за да донесе кошмарен старт за гранда.

В четвъртък от 19 ч на стадион "Васил Левски", славистите ще трябва да наваксат пасив от 0:1 след първия мач.

В първия кръг от австрийското първенство "Адмира" повтори сценария от миналия четвъртък на "Българска армия" - 0:3 след първото полувреме, но този път срещу "Рапид" (Виена) у дома.

След 3 дни, в четвъртък от 20 часа, ЦСКА гостува на стадиона в предградието Мьодлинг, за да защитава аванса си от три чисти попадения и при такава форма на съперника, изглежда е твърд фаворит.

Противникът на "Лудогорец" в Шампионската лига - "Видеотон" ("МОЛ Види", както е името на отбора заради спонсор), едва се спаси от загуба у дома от "Пакши" на старта на унгарския шампионат - 1:1.

Гостите поведоха, но автогол на Адам Симон даде точката на първенеца на страната, който в сряда чака от 21 ч българския шампион след 0:0 в първия мач.