Сър Алекс Фъргюсън разкри подробности около най-тежката си битка - тази за живот, когато мозъчен кръвоизлив го изправи пред спешна операция в критична ситуация.

Шотландската легенда, донесъл 13 титли и 2 купи на европейските шампиона на Манчестър Юнайтед за 26 години начело на клуба, говори в нов документален филм за живота и кариерата му.

Очаква се той да е особено хитов, тъй като режисьор е синът му Джейсън Фъргюсън, а в лентата говорят хора като Ерик Кантона, Райън Гигс и Гордън Стракън.

Филмът съвсем скоро ще бъде излъчен от Amazon Prime, ще мине и по кината във Великобритания.

В него Фъргюсън казва, че се е страхувал най-много от преките ефекти на мозъчния кръвоизлив през 2018-а, когато е дошъл в съзнание след операцията.

Имал е уверението, че животът му е вън от опасност, но загубата на памет е била напълно възможна.

"Това ме плашеше ужасно - признава сър Алекс. - В този филм аз се връщам към някои от най-важните моменти в живота ми, в кариерата. И добри, и лоши. Мисълта, че няма да мога да си ги спомня, и сега ми звучи страшничко."

На 31 декември 2020-а Фъргюсън навърши 79 години, като от 8 е встрани от месомелачката и напрежението на футбола. Продължава да посещава мачове на Юнайтед, но като зрител.