Димитър Бербатов ще разкрие "неговия начин" в автобиографията му, която ще е на пазара от 10 ноември. В същия ден ще е и официалното представяне на книгата "По моя начин".

Не е планирана помпозна церемония, а среща на Бербатов с първите читатели. Те ще могат да получат автограф от автора, както и да си направят снимка с него.

Вдъхновяващата история на едно обикновено българско момче, стигнало до върховете на световния футбол, е разказана в близо 500 страници.

Написана честно и неподправено, тя дава отговори и буди размисли. В нея Димитър със сигурност има с какво да изненада и своите фенове, и хората с не толкова позитивно мнение за звездата.

Изданието съдържа непубликувани до момента снимки от личния архив на футболиста, а автор на предговора е самият сър Алекс Фъргюсън.

Димитър Бербатов е записал името си със златни букви до най-големите в българския футбол. Головете му за България са 48 - рекорд на националния отбор. Седемкратният победител в класацията "Футболист на годината" остави следа в българския, германския и английския шампионати, стана и два пъти първенец с Манчестър Юнайтед.

Снимка: Getty images/ Guliver photos

В историята на Висшата лига влиза като първия чужденец и четвъртия футболист изобщо, вкарал 5 гола в един мач.

Но това, с което милионите му фенове по света още го помнят, е "неговият начин" да играе тази велика игра - интелигентно и със способност да импровизира, с отличния му нюх за пласиране, с техниката на владеене на топката, перфектните пасове и играта с глава, както и джентълменското поведение на терена. 

На 7 април 2008 г. звездата учреди фондация "Димитър Бербатов" с мисия да подпомага талантливи български деца да развиват своя потенциал в сферата на спорта, изкуствата и науката. През 2012 г. заради забележителната работа на неговата фондация е избран за посланик на ЮНЕСКО.