Димитър Бербатов разкри, че Сър Алекс Фъргюсън е нарушил обещание към него веднага след трансфера му от Тотнъм през 2008 година.

Българинът премина при "червените дяволи" в сделка за 30 милиона британски лири от последния ден на трансферния прозорец.

12 дни след трансфера Манчестър Юнайтед игра с Ливърул - период, в който шотландският специалист е обещал почивка на Бербо.

Бившият играч на ЦСКА обаче споделя, че голямото дерби го е мотивирало и е нямал против да излезе на "Анфийлд".

"Ливърпул бяха отбора, който опитвахме да задмине, когато отидох на "Олд Трафорд". Те имаха 18 титли, а ние 17. Сър Алекс беше с мен, когато финализирахме трансфера в последните минути и ми каза: "Берба, знам, че това е стресиращо, но когато приключим, ти обещавам, че ще имаш една седмица почивка, за да събереш мислите си".

Добре, така става. Веднага, след като подписах, думите му бяха: "Добре, приготви се. Следващият ни ма е с Ливърпул". В главата си мисля: "Къде ми е седмицата почивка?"

Но нямаше проблем. С наближаването на срещата можех да почувствам вълнението, нервите и напрежението. Започваш да осъзнаваш съперничеството между двата клуба. Очакванията за спечелването на срещата и представянето колко са важни", сподели Митко пред официалния сайт на Манчестър Юнайтед.

Изглежда, че Сър Алекс просто не е уточнил кога точно ще даде едноседмичната почивка на новия си нападател.