Сър Алекс Фъргюсън пропусна жребия в Шампионската лига, за да се наслади на състезанието с конни надбягвания в Челтнъм, което е едно от двете най-големи събития за годината на Острова.

Шотландската легенда не пътува за церемонията, за която е имал покана от УЕФА.

Вместо това Фърги гледаше от трибуните как любимият му жребец Клан де Обьо ще опита да спечели най-голямата "Златна купа" на фестивала в Челтнъм.

Сър Алекс е в бизнеса със състезателни коне от 22 години, като един от големите му любимци - Скалата на Гибралтар, бе повод и за огромен скандал.

В началото на века Фъргюсън, тогава мениджър на Манчестър Юнайтед, се скара с един от бившите собственици на клуба, с когото деляха по 50 процента от правата на жребеца. Той спечели 7 състезания поред и печалбите от всички негови успехи наближиха 50 милиона паунда, а Фърги не бе склонен да ги дели с... шефа си.

Страстта му към конете и надбягванията е толкова силна, че понякога през годините се е случвало да си тръгне директно от съблекалнята минути след края на ранен мач на отбора му, за да не изпусне състезанието.

За съжаление на сър Алекс, неговият любимец днес не успя да го зарадва с победа и "Златната купа". В Челтнъм спечели конят Ал Бум Фото, а Клан де Обьо остана извън първите три.