Сръбският футбол имаше една от най-срамните си вечери, като поне малкото облекчение на западните ни съседи е, че тя не бе свързана с мъжкия национален тим.

Става въпрос за младежите на Сърбия до 21 години, които отнесоха 9 гола в европейска квалификация. Това се случи в Англия, където сърбите загубиха със звучното 1:9.

В последните 15 години младежките и юношеските формации на Сърбия постигнаха забележителни успехи. Сред тях са световна титла и европейска титла, но снощи футболът в страната нямаше повод за гордост.

Иронията е, че вечерта започна перфектно, защото Владимир Лучич откри резултата в 27-ата минута, а до 38-ата Сърбия водеше в резултата.

Но нещо в сръбския тим се пречупи в края на първото полувреме, защото Англия успя да вкара три гола в рамките на пет минути.

А шоуто на Трите лъва продължи със същия ритъм и през втората част, когато паднаха още шест попаденията в сръбската врата за крайното 9:1.

За сравнение, до момента най-разгромният резултат в квалификациите до 21 години бе победата на Норвегия над Сан Марино със 7:0, както и тази на Испания над Малта с 6:0.