Сърбия ни излъга с 1:0 в София при младежите до 21 години в мач, който може да има ключово значение в края на европейските квалификации.

Резервата Филип Ступаревич ни препарира с левачката в 87-ата минута от 20-ина метра.

Българите вървяха силно в групата си преди двубоя, като не се дадода и на Русия преди месец - 0:0. По-рано днес руснаците и Полша направиха 2:2 в Москва и при успех на нашите над Сърбия, щяхме да оглавим класирането.

Не се случи - бяхме твърде предпазливи и сякаш играхме да не загубим. Не е нелогично - насреща бе отбор, пълен с млади таланти, които цяла Европа гледа и знае.

Братята Лука и Иван Илич са сред топ надеждите на Манчестър Сити (сега са под наем в Холандия), а нападателите Деян Йовелич (Айнтрахт) и Душан Влахович (Фиорентина) вече записват минути в две от най-силните първенства в Европа.

Ние противопоставихме здравата игра, станала вече традиционна за тима в последните мачове. България игра разумно и на сигурно, в защита почти не допусна опасности, въпреки че сърбите имаха огромно преимущество във владеенето на топката.

Пресирахме добре на моменти, показахме и зъби при единствената си сериозна контраатака - Калоян Кръстев обаче удари греда в 53-ата минута и изпусна златния ни шанс.

Сърбите също имаха малшанс с удар в гредата, а в последните минути бяха отборът, който търси победата. И я постигнаха.

"Не заслужавахме да загубим, момчетата много се стараха - каза селекционерът ни Александър Димитров. - Жалко, не трябваше да губим. Добре играхме в защита, но въпреки че бяхме по-добре организирани от мача с Русия, получихме гол. В отбора има дух, има колектив... Нямаше късмет. Бъдещето е тези момчета да играят повече, в момента имаме от тях 6 човека само в Първа лига като титуляри. Иначе няма да стане, трябва да играят."

България остава с 4 точки, колкото имат и сърбите. Лидер е Полша със 7 т., втори е Русия с 5.

За Евро 2021 се класират победителите в групите и най-добрият втори тим. Останалите подгласници отиват на баражи, а нашата група е една от най-трудните с четири отбора, които имат амбиции за челните две места.

Съставът на нашите:

Даниел Наумов, Иван Турицов, Петко Христов, Виктор Попов, Алекс Петков, Илия Юруков (Валентин Антов), Лъчезар Котев (Ивайло Найденов), Мартин Минчев (Светослав Ковачев), Тонислав Йорданов, Станислав Иванов (Георги Русев), Калоян Кръстев.