Килиан Мбапе е пожелал да разтрогне договора си с Пари Сен Жермен, като е напълно сериозен в намерението си. През последните дни се появи информация за разрив в отношенията между суперзвездата и ръководството на френския клуб.

Сега L'Equipe съобщава, че световният шампион с Франция е твърдо решен да напусне сегашния си тим и ще направи всичко по силите си да се освободи от контракта си възможно най-бързо и скоро.

Тези действия обаче скоропостижно сриват статута му в очите на съотборници и фенове, които така или иначе не бяха особено доволни от привилегиите, получени от Мбапе в следствие на подписването на новия му договор с клуба.

Френското издание твърди, че футболистът е готов да откупи остатъка от контракта си, като това би се равнявало на колосална сума пари. Договорът му е до лятото на 2025 година, а по непотвърдена информация годишната му заплата се равнява на 50 милиона евро.

Специалистът по трудово право Жереми Делатре анализира ситуацията, като заяви, че при подобни контракти прекратяването по желание на футболист може да стане факт единствено при доказване на сериозни нарушения от страна на работодателя.