Мениджърът на Челси Маурицио Сари опита да замаже гафа, който втрещи света на футбола по време на финала за Купата на лигата между лондонския отбор и Манчестър Сити.

В 120-ата минута, секунди преди да дойде време за дузпи при 0:0, Сари искаше да замени вратаря Кепа с Вили Кабайеро, но испанецът отказа да напусне терена.

Близо 2 минути италианският треньор вилня край тъчлинията, викаше, хвърли бутилка с минерална вода, дори тръгна демонстративно към съблекалните. Ясно показваше, че авторитетът му е нарушен и вдига ръце от воденето на мача.

След драмата на дузпите, в която Челси изгуби, Сари опита да покрие гафа и да защити играча.

"Не се разбрахме - каза странно италианецът. - Мислих си, че Кепа има физически проблем и не можа да пази на дузпите. Но той ми е казвал, че е здрав. Медицинските лица от щаба дойдоха при мен и ми обясниха, всичко е наред. Грешката е моя, не съм разбрал..."

Това очевидно е чудесна дипломация, но вероятно не е вярно. Още по време на продълженията Джон Тери, който анализираше мача в студиото на Sky sports, предрече влизането в игра на Кабайеро за дузпите.

"Той дойде от Сити в Челси и познава отлично изпълнителите им", каза бившият капитан. И никой не бе изненадан, когато секунди преди края смяната бе на път да бъде направена.

Снимки: AP/БТА

"Това е голям удар по авторитета на Сари", анализира Джейми Реднап, бившият национал на Англия, в същото студио.

Кепа е най-скъпият вратар в света и е трудно да си представим как Челси ще се откаже от него.

В същото време, постът на Сари така или иначе е сериозно разклатен след колебливите резултати. Изглежда очевидно кой от двамата ще си тръгне от клуба, може би още преди края на сезона.

Снимки: AP/БТА