Италианският специалист Маурицио Сари бе представен като треньор на шампиона Ювентус на пресконференция в Торино.

Бившият наставник на Челси бе искрен и отговори подробно на всички въпроси, които му бяха зададени, а най-интересно бе едно изказване за Еден Азар.

"Трябваше да се съобразяваме с характеристиките на Азар, тъй като той може да променя играта. Но неговото представяне носеше и проблеми в защита, върху които трябваше да работим", отсече Сари.

Освен това италианският наставник заяви, че да работи с Кристиано Роналдо е крачка нагоре в кариерата му, тъй като досега не е тренирал толкова голям футболист. Което също е удар по Азар. Сари добави, че ще помогне на португалската суперзвезда да счупи още няколко рекорда.

За предложението от Ювентус: "Никога не съм виждал друг клуб толкога много да иска даден треньор досега. Не става дума за конкретна фраза, а за техния подход и старание да ме привлекат. Това бе най-важното за мен.

За "предателството" на Наполи: "Получих някои съобщения от бивши играчи с различен тон и различен поглед върху професията. Прекарах три години в Наполи и от уважение отидох след това в чужбина. Имах нужда да се върна в Италия и получих офертата от Ювентус. През моя живот съм уважавал и работил за всеки отбор на 110%. Ще направя същото и с този отбор. Изборите ми досега бяха много логични и не е нужно да се пише книга за тях".

За Висшата лига: "Трябва ни културна промяна. Там се обръщаш от скамейката и си обграден от деца. Що се отнася до организация и тактическа подготовка, мисля, че все още имаме предимство пред Англия. Развълнуван съм за сезона в Серия "А", защото тук са Антонио Конте, Марко Джанпаоло и идва вълнуващ млад специалист като Пауло Фонсека".

На пресконференцията бе и спортния директор Фабио Паратичи, който коментира евентуален трансфер на Пол Погба и Адриен Рабио, каквито спекулации циркулират в медийното пространство.

"Погба е играч на Манчестър Юнайтед. Беше при нас за много години, порасна тук и го обикнахме, но сега е играч на Юнайтед.

"Рабио го искат много клубове. Ние също сме в кюпа, но не само за него, но и за други трансферни цели. Ще обсъдим с Маурицио и ще намерим най-добрите варианти. за отбора", обясни Паратичи.