САЩ и Мексико си спретнаха култово сбиване на терена по време на полуфиналния мач от Лигата на нациите в Северна Америка, завършил 3:0 за домакините в Лас Вегас. Двубоят бе скандален от първата минута, след като шумните и буйни фенове на гостите замеряха терена с кенове и бутилки от бира, а страстите на игрището непрестанно кипяха.

Кристиан Пулишич от Челси даде аванс на Щатите от 2:0 с голове точно преди и след почивката, след което настанаха най-лудите минути.

В 69-ата брутален ритник на мексиканец по Уестън Макени от САЩ предизвика масово меле в центъра на терена, а фланелката на американеца бе скъсана при дърпането и размяната на удари.

Той бе изгонен заедно със Сесар Монтес от мексиканците, като преди да напусне терена подразни публиката на съперника. И това не остана без отговор.

По терена летяха предмети, а реферът Иван Бартон от Салвадор едва удържаше нещата.

В 78-ата минута Рикардо Пепи вкара трети гол, след което мексиканците съвсем обезумяха и на терена, и на трибуните.

В 85-ата минута Херардо Артеага провокира Сержиньо Дест и настана ново сбиване, отново в акомпанимент на десетки предмети, чаши и бутилки от трибуните. Двамата бяха изгонени и така червените картони станаха четири. Освен тях салвадорецът раздаде и 9 жълти.

В 89-ата минута при поредното хорово пеене на хомофобски припеви от мексиканската агитка, съдията предупреди, че ще спре мача. Но те не спряха и в добавеното време, което трябваше да е 12 минути, се играха само 7, преди Бартон да сложи край на всичко. Така е по протокол в мачовете от КОНКАКАФ - второ нарушение на правилата води до прекратяване на срещата.

САЩ отива на финал, където ще срещне Канада.

Тази нощ отборът на "кленовите листа" победи с 2:0 Панама в другия полуфинал.