Президентът на благоевградския Пирин - Ива Уорън, се оттегли от поста си, съобщи клубът чрез официалния си сайт.

Официалната версия е, че тя напуска клуба, за да се съсредоточи върху семейните си ангажименти. В близките дни Пирин трябва да има нов човек на поста президент, като на този етап се гарантира завършването на всички прокети, започнати от г-жа Уорън.

Тя пристигна в клуба със сериозен спонсор от Обединените арабски емирства, с което започна доста амбициозен проект. Стадион "Христо Ботев" бе реновиран, започна се изграждането на тренировъчна база, като целта бе завръщането в елита в най-близко бъдеще.

Ето и цялото съобщение от официалния сайт на Пирин:

"ФК Пирин съобщава, че считано от днес, 14 октомври 2020 г., г-жа Ива Уорън няма да изпълнява повече длъжността президент на клуба.

Г-жа Уорън се оттегля от заемания пост, за да се съсредоточи върху семейни ангажименти и други професионални дейности.

Клубът остава в стабилно финансово състояние и без дългове. Всички клубни проекти, стартирали под ръководството на г-жа Уорън ще продължат да се развиват, както досега.

Името на новия президент ще бъде обявено в следващите дни. Техническият директор Греъм Уорън също вече не е част от Пирин. Г-жа Уорън благодари на привържениците на Пирин (Благоевград) за демонстрираната подкрепа към отбора и им пожелава да видят любимия си тим час по-скоро в Първа лига, където е неговото историческо място.

"ФК Пирин (Благоевград) сърдечно благодари на Ива и Греъм Уорън за тяхната отдаденост и неуморна работа начело на клуба.

Благодарение на техните усилия, в момента Пирин може да претендира за най-бързоразвиващият се клуб в страната, с отбори, участващи в първенствата на всички нива в родния футбол.

Пожелаваме на Ива и Греъм Уорън здраве и бъдещи професионални успехи!", пишат "орлетата".