Амбициите свързани със спорта на ръководителите в Саудитска Арабия отдавна надхвърлят границите на нормалното, а това ни доказва и офертата, отправена до Лионел Меси.

Според топ журналиста, що се отнася до трансферни новини - Фабрицио Романо, Лионел Меси е получил умопомрачителна оферта от 400 милиона евро за една година, за да отиде в Саудитска Арабия.

Офертата е от най-големия и успешен клуб в страната Ал-Хилал, който иска да привлече Меси в отговор на действията на големия си съперник Ал-Насър, който привлече Кристиано Роналдо.

Бъдещето на аржентинския гений е сред най-обсъжданите теми, а според "ЕSPN", въпреки опциите за продължаване на договора с ПСЖ, изглежда твърде малко вероятно това да се случи.

Първи на опашката е Барселона, а и със сигурност Меси има по-специалнно чувство към евентуално завръщане в клуба на сърцето си, но пък е ясно, че каталунците не могат да предложат сума дори и близка до тази от Саудитска Арабия.

Интерес към Меси има заявен и от САЩ, а при всеки трансферен слух на аржентинеца винаги на девен ред стои завръщането в родния Росарио, където да облече екипа на Нюелс Олд Бойс.

Верятно един ден и това ще се случи, но през лятото Меси ще предприеме различно предизвикателство, а въпросът е дали ще бъде изкушен от 400 милиона в Саудитска Арабия.