Преминаването на Кристиано Роналдо в саудитския Ал Насър изглежда сигурна многомилионна сделка, която би трябвало да стане факт в близките дни.

Но амбициите на саудитците не спират само с привличането на една от двете големи суперзвезди на футбола. С неограничения си финансов ресурс, те ще опитат да съставят звезден тим на световно ниво.

Крачката след Роналдо ще е привличането на Нголо Канте - световен шампион с Франция от 2018-а и настоящ футболист на английския Челси.

Дребничкият френски халф изгря на световната сцена след изненадващата титла с Лестър през 2016-а, като след това шест сезона, в които бе основната фигура в халфовата линия на Челси.

Изключение прави само настоящата му седма кампания на "Стамфорд Бридж", голяма част от която Канте пропусна заради травма. Именно контузията го извади и от Мондиала в Катар.

Договорът на Канте с Челси изтича през лятото, като саудитците ще опитат да се възползват от този факт и да добавят още една световна звезда в състава си.

Но амбициите им в никакъв случай няма да спрат дотук, а голямата цел зад подсилването на местната лига е спечелването на домакинството за вековния Мондиал през 2030 г.