Националният селекционер на Англия Гарет Саутгейт защити централния защитник на Англия и Манчестър Юнайтед Хари Магуайър и намекна, че той ще е част от "Трите лъва" и за Световното първенство в Катар в края на годината.

Магуайър вече е резерва при "червените дяволи" под ръководството на новия мениджър Ерик Тен Хаг най-вече заради неубедителните си изяви през миналия сезон и в първите два мача през този.

Въпреки това Саутгейт продължава да разчита на бранителя, който струва 80 милиона паунда на Юнайтед, като го повика и за предстоящите мачове с Италия и Германия.

"Ситуацията с него не е идеална. Искаме основните ни играчи да са на терена постоянно и да са готови физически и психологически. Той обаче е важен играч за нас. Важно е да подкрепим най-добрите си играчи и да стоим зад решенията си. Ако смятахме, че има по-опитни играчи, които са готови да заемат неговото място и да покажат по-добро ниво, ситуацията щеше да е различна.

Той е нашият най-доминантен централен защитник във въздуха. Двамата с Джон Стоунс са боравят страхотно с топката", смята Саутгейт.

Хари Магуайър дебютира за Англия още като играч на Лестър през 2017 година и бе важна част от състава за Световното първенство в Русия през 2018-а, както и за Европейското две години по-късно.