Комерсиализацията на спорта води до повече зрители, които освен страст и емоции, търсят сайтове за залози, където да упражнят знанията си. В наши дни има как да се попадне на подобна платформа и да се създаде профил в нея, единствено се изискват 18 години и разумна игра.

Ръководството за спортни залози дава ценни инструкции, които спомагат за избора на правилен букмейкър и за съставяне на успешни фишове.

Предстои да разберете кои са всички онлайн букмейкъри, приемащи регистрации от България, какви видове бонуси се раздават и как се извършват плащания.

Най-добрите онлайн букмейкъри за 2023

Букмейкър Бонус Сайт
Betano 100% до 300лв. Към Betano
Bet365 Виж в сайта Към Bet365
Winbet 200% до 200лв. Към Winbet
Palms Bet 100% до 300лв. Към Palms Bet
Sesame 100% до 250лв. + 50лв. Free Bet Към Sesame
Bwin 100% до 222лв. Към Bwin

*Промоционалните оферти от всеки от горните сайтове имат свои собствени правила и условия, които се прилагат. Те могат да бъдат разгледани на съответния сайт преди да се регистрирате. По този начин ще си гарантирате спокойна игра.

Спортни залози във водещи букмейкъри

Регистрацията в сайт за спортни залози трябва да се осъществи след старателно проучване на компанията и отзивите за нея. Прибързването и отварянето на сметки в нелегитимни оператори води до проблеми и невъзможно изплащане на спечелените средства.

Следната класация е базирана на общоизвестни факти за съответните сайтове за залози. Проучени са тиражите със спортни залози, методите за теглене, стъпките за верификация и обслужването от съпорта. Колкото повече са положителните страни на даден онлайн букмейкър, толкова по-удачно е да се присъедините към него.

Разбира се, освен с базисната оценка на експерти и други потребители, трябва да се съобразите с личните предпочитания. Например, ако търсите сайтове за залози с пряко предаване, не е логично да се регистрирате в Sesame, защото българската компания все още не предлага livestreaming.

Сайтове за спортни залози според минимален залог

Мин. 1лв. Sesame
Мин. 0.50лв. Palms Bet
Мин. 0.25лв. Bet365
Мин. 1лв. bwin
Мин. 0.20лв. Winbet
Мин. 0.20лв. Betano

Bet365 – Оферти за залози на НБА, Тенис, Коне и Хрътки

Телевизионната реклама с Александър Сано, на която вероятно сте попадали, гласи: “Bet365 е любима компания за онлайн залози”. Звучи като самохвалба, но е самата истина, а и операторът предоставя платформа за онлайн казино от най-високо ниво.

Британският оператор притежава всички качества, за да се нареди сред най-добрите онлайн букмейкъри на световната сцена. Предлага обилно количество събития, добавя стотици пазари към футболните срещи и подобрява престоя на потребителите с помощни функции.

Всеки посетител, притежаващ регистрация и активен баланс, може да задейства прякото предаване и да гледа срещите на любимия си отбор. Също така има частичен и автоматичен Кеш Аут, както и опция за редактиране на талон след започване на мачовете в него.

*Регистрирайте се, депозирайте 10 лв или повече във Вашата сметка и ще получите Кредити за Залози на стойността на Вашия квалифициращ депозит (до 100 лв), след като направите квалифициращи залози на същата стойност и те бъдат уредени. Само за нови клиенти. Важат условия. nss-bg.org

Winbet – Персонални бонуси

Втората българска марка, която последва световните тенденции и разработи сайт за залози, е WinBet. Първоначално компанията инвестира в развлекателни игри, но след това вгради предварителни и залози на живо.

На водещи позиции в спортната програма са наредени първенства като Висша лига, Първа лига на България, Ла Лига, Шампионска лига, NBA, ATP и т.н. Освен крайния победител в двубоя, залагащите могат да прогнозират кой ще отбележи първото попадение, как ще завърши полувремето, колко корнера ще бъдат изпълнени и други показатели.

Опцията за Cash Out е валидна за повечето спортни залози и пазари, а ранното изплащане се отключва при преднина от 2 гола за избрания футболен отбор.

снимка: Bukmeikari.net

Betano – Мисии за спортни залози

След като разшири дейността си в Западна Европа и Южна Америка, гръцката компания предприе инвестиции в Румъния и България.

През януари 2022 г. бе поставено начало на българската версия, която е преведена и се поддържа в настолен и мобилен режим. Дори Betano притежава апликации за телефон (Android и iOS), чието сваляне е безплатно.

Промоционалният раздел на този сайт за залози изглежда впечатляващ и буди интерес сред всички клиенти. Освен начален бонус за спортни залози, съдържа оферти за ранно изплащане, ACCA бонус, cashback при нулево равенство и други предложения.

снимка: Bukmeikari.net

Palms Bet – Спортен Джакпот

Palms Bet имаше трудни мигове в началото и остана в сянка на други сайтове за залози, но постепенно се разви и достигна високо ниво за България.

В спортните тиражи на компанията са публикувани онлайн залози за 20 дисциплини. Освен по първенство, мачовете са подредени по начален час, което улеснява сърфирането. Може да разгледате срещите през следващите 24 часа или да проучите кои събития ще се проведат в идните 3 дни.

Отличителен белег на Palms Bet са специалните залози. Те са валидни за топ състезанията (Ла Лига, Висша лига, Шампионска лига) и приемат прогнози за ъглови удари, картони, засади, точни удари и други статистически показатели.

снимка: Bukmeikari.net

Bwin – Подобрени коефициенти за акумулатори

От малка фирма с 12 служители, която оперира единствено в Австрия, bwin достигна световния връх и осигурява работа на хиляди души. От няколко години брандът функционира в България и приема онлайн залози на различни спортове.

След посещение на платформата се разкрива спортният фрагмент. В него са добавени предстоящите и започналите срещи, които могат да се прогнозират. За целта са добавени основни и алтернативни пазари, като най-голямо е търсенето на краен победител, общо голове, азиатски хендикап, брой корнери.

Bwin е сайт за залози, който отдава значимост на иновациите. Това се потвърждава от множеството награди, спечелени от бетинг организации. Призовете са връчени за най-добро приложение, най-бърз сайт, най-практичен Cash Out.

снимка: Bukmeikari.net

Sesame – Футболни турнири

Сезам БГ е сравнително нов сайт за залози, чието начало бе поставено през 2021 г. Преди това компанията се развиваше единствено в бизнеса с игрални зали, но технологиите я принудиха да разработи уеб платформа за дистанционно забавление.

Успехът на Sesame е видим от партньорството с БФС и ПФЛ. Турнирът за Купата на България носи наименованието на бранда, а това рефлектира върху наградния фонд и телевизионното покритие.

Участващите в сайта за спортни залози са удостоени както с богата програма и множество събития, така и с неповторими оферти. Дебютният депозит се поощрява със 100% бонус, а редовните залози в Sesame носят персонални промоции.

снимка: Bukmeikari.net

Нов сайт за залози – Оценяване

Изграждането на положителна репутация и доверие у потребителите е сложен процес, който изисква време и постоянство. Затова всеки нов сайт за залози измисля креативни начини да подтикне потенциалните клиенти към регистрация. Едни онлайн букмейкъри залагат на примамливи начални оферти, други на бонус без депозит, а трети инвестират в модерни функционалности и приложения.

Колкото и апетитни да изглеждат промоциите, решението за регистрация не трябва да се базира единствено на тях. Задължително е да се проучат допълнителни факти около компанията, за да се прецени дали може да ѝ се има доверие и дали печалбите се изплащат коректно.

 • Стъпка №1: Проверка на лиценз и сертификати

  Участвайте в сайтове за залози, които са проверени и сертифицирани от местните власти. В България действа Закон за хазарта, който забранява на нелегитимни платформи да извършват дейност в страната.

 • Стъпка №2: Потърсете отзиви и оценки

  В наши дни интернет е мястото, от което ще получите информация за даден бранд и неговия имидж. С бърза справка в търсачките и социалните мрежи, ще узнаете какъв рейтинг му поставят останалите потребители и какви са мненията им за предоставените услуги.

 • Стъпка №3: Преглед на тиражите и пазарите

  Няма смисъл да се регистрирате в нов сайт за залози, който предлага оскъдна програма или не приема залагания на любимия ви спорт. Тиражите са отворени за преглеждане от всички гости, затова се възползвайте от тази опция и вижте дали онлайн букмейкърът припокрива вашите предпочитания.

 • Стъпка №4: Контакт със съпорта

  За да разберете повече за оператора, свържете се директно с него. По този начин ще добиете представа за обслужването и доколко е полезен съпортът при проблеми с онлайн залози. В съвременните платформи, освен мейл и телефон, е вграден чат за комуникация в реално време.

Това далеч не са всички фактори, обуславящи избора на сайтове за залози. Препоръчително е да се прегледат начините на плащане, правилата на бонусите, стъпките за верификация и т.н.

Ако новата платформа отговаря на изискванията за сигурност, разнообразие и добро обслужване, може да се замислите за създаване на акаунт.

Какви са предлаганите от онлайн букмейкъри бонуси?

Гореизброените фактори са изключително важни, но количеството и стойността на бонусите си остават решаващи за клиентите. Всеки от тях желае да получи допълнителни привилегии и да увеличи банката си, без да влага повече ресурси.

Сайтове за залози с бонуси има в изобилие. Дори голям процент от българските онлайн букмейкъри могат да се съревновават успешно с чуждестранните компании. Освен че възнаграждават регистрацията, букмейкърите стимулират активността и подкрепят всеки един залог.

Представените оферти по-долу са най-разпространените в България.

Най-добрите сайтове за залози за 2023

Букмейкър Бонус Сайт
Betano 100% до 300лв. Към Betano
Bet365 Виж в сайта Към Bet365
Winbet 200% до 200лв. Към Winbet
Palms Bet 100% до 300лв. Към Palms Bet
Sesame 100% до 250лв. + 50лв. Free Bet Към Sesame
Bwin 100% до 222лв. Към Bwin

Бонус за първи депозит

Преглед на букмейкърските класации ще ви убеди, че има сайтове за залози с бонуси при квалифициращо зареждане на сметката. Те са валидни за наскоро присъединили се играчи, които са активирали профила си и са заявили участие в съответната оферта.

Най-често първият бонус в сайт за залози е под формата на увеличение на депозита (50%, 100% или 200%). Но букмейкърът фиксира максимален размер (например до 200 лева), т.е. дори да се внесат повече средства, няма как да се вземе по-голямо количество кредити.

Стартовите промоции се активират при първи депозит, но много често има срок, в който трябва да се осъществи паричен превод (напр. до 14 дни след регистрация). След като бонусът се добави в клиентския баланс, трябва да се превърти определен брой пъти при спазване на условия за класиращи се пазари и минимален коефициент.

Лоялна програма

Лоялна Програма, известна още като VIP клуб, е промоционална оферта, която обединява най-активните играчи в даден онлайн букмейкър. Тя има йерархична структура, а изкачването на нива зависи от броя и размера на залозите.

Колкото по-често се участва в тиражите, толкова по-бързо се трупат точки и се покачва статусът в програмата. Това, от своя страна, носи допълнителни облаги във вид на free bets, кеш сума, cashback.

За да следят активността, всички сайтове за залози обновяват VIP клуба и точките на залагащите в началото на месеца.

Турнири

Провеждането на надпревари между потребителите се случва все по-често в сайтове за залози. Всеки клиент, който притежава акаунт и участва с реални пари, има право да се включи в турнир за спортни залози и да се бори за по-предна позиция в класирането.

Квалифициращите залози носят точки, които се трупат в игралната сметка и спомагат за изкачване на места в подреждането. В правилата са упоменати класиращите се пазари и коефициенти, както и формулата за пресмятане на точките.

Потребителите, които са показали постоянство и са акумулирали най-много залози, финишират на призови позиции. Това им носи възнаграждения под формата на парична сума, безплатен залог или cashback.

Ще попаднете на спортни турнири в сайтове за залози като Winbet, Palms Bet, Bwin.

Oнлайн букмейкъри според предлаганите оферти

Персонални бонуси Турнири Бонус за футбол
Winbet Palms Bet Bwin
Sesame Betano Bet365

Спортни залози – Популярни спортове

Разглеждайки легалните сайтове за спортни залози, ще забележите, че в тиражите присъстват над 20 дисциплини. Но 3-4 от тях привличат масовия интерес и акумулират над 85% от общите залагания.

Това е причината спортове като футбол, баскетбол и тенис да се нареждат на водещи позиции в спортните раздели на българските онлайн букмейкъри. Отдава се значимост на топ първенствата от календара, но в допълнение се публикуват събития от ниско ранкирани състезания.

По-надолу в програмите има екзотични онлайн залози на политика, тенис на маса, дартс, конни надбягвания и други игри. Идеята на водещите онлайн букмейкъри е да увеличат разнообразието и да спечелят нови клиенти, независимо от броя им.

Футбол

Футболът е властващият спорт в платформите за онлайн залози. Всички онлайн букмейкъри акцентират на него, защото има най-голяма аудитория и се търси от потребителите.

Приемат се футболни залози за срещи от:

 • Европейските турнири – Шампионска лига, Суперкупа на УЕФА, Лига Европа, Лига на Конференциите;
 • Топ 5 първенства – Ла Лига, Висша лига, Бундеслига на Германия, Серия А на Италия и Лига 1 на Франция;
 • Други шампионати – Копа Либертадорес, Ередивизи, Примейра лига на Португалия, Примера Дивисион на Аржентина, Елитсериен, Алсвенскан;
 • България – Първа и Втора лига, Купа на България.

След избор на футболно първенство в сайт за залози се появяват предстоящите срещи и основните пазари към тях.

Препоръчителен букмейкър

Тенис

Най-популярният индивидуален спорт в света – тенисът, попада в тиражите на всички сайтове за залози. Ежегодно се провеждат стотици състезания, в които професионалисти и аматьори водят яростни битки на кортовете, а зрителите прогнозират резултатите от мачовете.

Огромен процент от тенис залозите са направени на събития от ATP календара (ATP 250, ATP 500, ATP 1000). Това е Световният тур за мъже, който протича в периода януари – ноември. Има надпревари в различни краища на света – Австралия, Азия, Европа, Южна и Северна Америка, които предлагат битки на професионално ниво.

WTA турнирите, в които участват единствено жени, привличат все повече фенове. Подходящи са за търсене на изненадващи победители и обрати, защото в женския тенис често се случва аутсайдерът да надделее.

Състезанията от сериите Чалънджър и ITF се характеризират с по-ниско качество на тениса, но ежеседмичното им организиране е причина да се добавят в сайтове за залози.

Естествено, най-сериозен интерес предизвикват турнирите от Големия шлем, които са общо четири и се състоят през януари, май, юли и август.

Препоръчителен букмейкър

Баскетбол

Когато се говори за баскетбол, задължително е да се започне от NBA. Първенството на САЩ, в което участват най-добрите баскетболисти в света, попада в тиражите на сайтовете за спортни залози. Приемат се предвиждания за всички срещи от редовния сезон и плейофите, дори има дългосрочни залагания на победител.

Националната лига на САЩ се търси от повечето залагащи, но не е единствена в списъците на bet365 и останалите онлайн букмейкъри. Други водещи шампионати са:

 • Лига Ендеса;
 • Евролига;
 • Еврокупа;
 • Европейско първенство;
 • Световно първенство;
 • Суперлига на Турция;
 • Лига А.

Родните онлайн букмейкъри приоритизират мачовете от НБЛ и Купата на България. Всеки уикенд се добавят мачовете от шампионата, които са придружени от пазари за краен изход, общо точки, печеливша разлика и т.н.

Препоръчителен букмейкър

Формула 1

Моторните спортове привличат многобройна аудитория заради високите скорости, екстремните изпреварвания и зрелищните битки до финалната линия. Изброените фактори са в основата на успеха на Формула 1 – най-известният спорт в тази категория.

Ежегодно се провеждат над 20 състезания на писти, създадени специално за тази цел. В петъчния ден пилотите тестват болидите, в събота се провеждат квалификации за по-предна позиция, а в неделя е официалната надпревара.

Феновете на Формула 1, освен че могат да проследят изявите на любимия си пилот, имат възможност да демонстрират знанията си в сайтове за залози. Приемат се предвиждания за полпозишън, 1-во място, качване на почетната стълбица, най-бърза обиколка и т.н.

Препоръчителен букмейкър

Сайтове за залози – Пазари и коефициенти

Какво представляват пазарите в онлайн букмейкърите? Това е често задаван въпрос, който вълнува начинаещите в областта на спортните залози.

Всъщност пазарът онагледява статистическия показател, който прогнозирате. Най-търсен е “Краен победител”, целящ отгатване на отбора/играча, който ще заеме печелившата страна. В някои спортове, освен домакин (1) или гост (2), има опция за равенство. Дори в шахмата ремито е най-често срещано, което води до минимален коефициент за подобен изход.

Списъците с пазари са многобройни при футболните залози. Поделят се на няколко категории:

 • Основни – Краен резултат, Двоен шанс, Равенство няма залог (DNB);
 • Полувреме – Резултат, Голове в 1-во полувреме, Общо корнери в първите 45 минути;
 • Специални – Победител и Брой голове, Двата отбора да отбележат и 1Х2, Двоен шанс и Под/Над;
 • Хендикапи – Европейски, Азиатски, Печеливша разлика на полувреме;
 • Корнери – Да изпълни повече, Общо в мача, Корнери за отбор;
 • Картони – Играч да получи картон, Ще има ли червен картон, Общо в срещата;
 • Голмайстори – По всяко време, Скоркаст, Последен голмайстор.

Водещите сайтове за залози добавят множество маркети към мачовете по тенис. Преди започване на събитията могат да се прогнозират победител, общо гейма, точен резултат. В реално време се приемат предвиждания за следващо разиграване, резултат в сет, колко точки ще спечели играч в частта.

Баскетболните срещи пристигат с над 50 опции за онлайн залози. Отново се поставя акцент върху крайния резултат, но за разлика от футбола, се включват евентуалните продължения. Други варианти за предвиждане са: брой точки; резултат в 1-ва четвърт; общо за отбор.

Ако планирате залози онлайн на конни надбягвания или моторни спортове, ще попаднете на пазари за 1-во място, форкаст, трикаст и точна позиция.

Коефициентите на всички маркети са обявени в десетичен вид, защото той е най-популярен в България. Възможно е обаче да се преобразуват в дробни, малайски или американски с едно действие.

Залози на живо

Защо опциите за залози на живо постепенно изместват фокуса от предварителните прогнози? Това се дължи на иновациите в букмейкърите, които позволяват на потребителите да следят различни факти и да гледат мачовете в реално време. Всеки, който умее да се възползва от предоставената информация, може да направи оправдан залог и да увеличи шансовете си за успех.

При залозите на живо са необходими решителност и бързи действия. Случващото се на игрището влияе върху коефициентите и линиите, а при ключова ситуация (напр. дузпа) се стига до блокиране на пазарите. За да помогнат на потребителите, сайтовете за спортни залози предоставят функция за автоматично одобряване на обновените ставки.

Сред възможните опции за прогнозиране в реално време са:

 • Кой отбор ще отбележи следващ гол;
 • Победител в текущото полувреме;
 • Краен резултат в остатъка от срещата;
 • Брой точки в гейма;
 • Следващ играч с картон.

По подобие на пре-мач залаганията, фокусът пада върху футбола, хокея на лед, баскетбола, Формула 1 и тениса.

Поради многобройните събития всеки месец турнирите по eSports и тенис на маса също намират приложение при онлайн залози на живо.

Авторитетните сайтове за залози като Bet365, Bwin и Betano предлагат стрийминг услуга с покритие на хиляди срещи. За да се отключи, нужно е да се създаде сметка и да се внесат средства в нея. Дори да не залагате на конкретните мачове, ако има активно пряко предаване, може да ги гледате през компютър или телефон.

Онлайн букмейкъри според минимален залог

Залог Букмейкър
Мин. 10лв. Sesame
Мин. 10лв. Palms Bet
Мин. 10лв. Bet365
Мин. 10лв. bwin
Мин. 10лв. Winbet
Мин. 10лв. Betano

Функции за онлайн залози

Надпреварата на родните онлайн букмейкъри за превземане на по-голям пазарен дял води до разработване на уникални инструменти за залагане. Благодарение на тях потребителите улесняват престоя си и оказват контрол над създадените фишове.

Преди да финализирате регистрацията си в някой оператор за онлайн залози, желателно е да проучите неговите функционалности. Колкото повече и по-достъпни са те, толкова по-приятно ще си прекарате.

Създай залог (Bet Builder)

Идеята на този инструмент е да промени досегашните правила. Вече не е нужно да избирате измежду десетки пазари от даден мач, защото може да ги комбинирате в общ талон.

Съставянето на едномачов акумулатор помага да не губите концентрация и да не разхвърляте залозите си върху повече събития.

Избирате двубой, в който сте запознати с формата на отборите, и залагате на голове, корнери, победител, картони, нарушения и други показатели. За да спечелите обаче, задължително е всички пазари да са отбелязани като успешни.

При отменена селекция – залогът се анулира, а при една неточност – губите.

В повечето сайтове за залози се предлага Bet Builder за футболни мачове, но на някои места инструментът е достъпен за прогнозиране на срещи по баскетбол и тенис.

Кешаут (Cashout)

Това е една от най-търсените функции, защото помага за контролиране на активните талони и намаляване на рисковете.

Ако играч се усъмни в развоя на даден двубой, може да преустанови залога и да прибере процент от потенциалната печалба. Кешаут сумата се базира на резултатите и случващото се в избраните срещи.

Всички сайтове за спортни залози предлагат Cash Out, но не навсякъде си заслужава да го използвате.

Най-добрият инструмент за затваряне на залози е вграден в Бет 365. Валиден е за 95% от пазарите и остава наличен до заключителните минути на срещите.

Частичният кешаут служи за прекратяване на дял от залога, докато автоматичният отнема задължението ви да следите хода на мачовете. Задавате желана печалба и при нейното достигане фишът се затваря.

Промяна на залог

Въпреки че не е разпространен инструмент за онлайн залози, българските потребители могат да го използват. Наличен е в bet365 и дава възможност за премахване, добавяне и замяна на селекции.

В активния талон има опция “Редактирай залог”. След като се избере, трябва да се направят желаните корекции и да се потвърди заявката. Стойността на залога се равнява на кешаута към момента на промяната.

0% марж

Коефициентите са показателен белег дали даден сайт за залози си заслужава, или не. Затова все по-често доказаните онлайн букмейкъри предлагат селекции с 0% марж, които са насочени към пазара “Краен победител” за топ събития от тиража.

Дневните предложения без комисионна се публикуват на началната страница и са достъпни за игра на сингъл. Приемат се единствено пре-мач залози, които са поставени с реални пари, без free bet и бонус суми.

В повечето онлайн букмейкъри офертата “0% марж” не може да се комбинира с други бонуси като “ACCA увеличение”, “Ранно изплащане”, “Отменен залог”.

Ранно изплащане

Ранно изплащане е оферта за спортни залози, която осигурява предварително уреждане на селекцията при положителен развой. Най-често се предлага за футболни залагания и се активира, когато избраният отбор поведе с два гола разлика. Без значение в коя минута се намира срещата, пазарът се урежда като печеливш.

Много сайтове за залози вече предлагат ранно изплащане и за други спортове. Например:

 • Баскетбол – при 20+ точки разлика;
 • Хокей на лед – при преднина от 3 гола;
 • Тенис – при 2 сета аванс;
 • Американски футбол – при разлика от 17 точки.

В полза на бонуса се класират единични и множествени залози, които са реализирани на маркета “Краен победител” и не са затворени с Cash Out.

Bore Draw

Ексклузивната оферта “Bore Draw” намира място в българския сайт за залози – Sesame. Тя се активира автоматично, без промоционални кодове, когато залогът е непечеливш, а избраният двубой е завършил при нулево равенство.

Класират се единични залози на следните опции:

 • Точен резултат;
 • Голмайстор (По всяко време, Първи, Последен);
 • Първо/Краен.

Важно е залогът да се активира преди началото на мача, за да отговаря на правилата на бонуса.

В други сайтове за залози промоцията е известна като: “Отменен залог”; “Нулево Равенство - Cashback”; “Връщане на залог при 0:0”.

Сайтове за залози - Функции

Букмейкър Функция Сайт
Betano Bet Builder Към Betano
Bet365 Промяна на залог Към Bet365
Winbet Ранно изплащане Към Winbet
Palms Bet Спортен джакпот Към Palms Bet
Sesame Bore Draw Към Sesame
Bwin Кешаут Към Bwin

Онлайн букмейкъри – приложения и уебсайтове

Какво представлява мобилната версия на българските онлайн букмейкъри и какво е нейното предимство? Това е умален прототип на настолната платформа, който се приспособява към устройства с по-малки екрани благодарение на адаптивен дизайн. Зарежда се през уеб браузър (напр. Chrome Mobile, Edge, Opera Mini, Safari) и предлага отдалечени залагания без теглене на програми.

Фактът, че не се изисква сваляне и инсталиране се приема за плюс от мнозина. От друга страна, мобилната версия не изпраща известия и изразходва повече мобилни данни, отколкото приложенията.

Затова част от потребителите инсталират апликацията на избрания букмейкър, която е адаптирана за тяхната операционна система. На този етап най-разпространени са софтуерите за iOS и Android.

Притежателите на iPhone и iPad ще намерят търсената програма в магазина на Apple. Но залагащите, които разчитат на таблети и смартфони с Android OS, е задължително да изтеглят приложението от самия сайт за залози. Причина за това е забраната за качване на бетинг апликации в Play Store.

Стъпките за участие и поставяне на фишове през телефон са идентични с тези през настолните сайтове за залози. Първо, създава се акаунт, след което се активира и се изисква стартов бонус чрез квалифициращ депозит.

След като първоначалните процеси са преминати, участникът може да прегледа спортните тиражи и да се включи в онлайн залози от разстояние.

Депозиране и теглене в сайтове на букмейкъри в България

Финансовите операции са неизбежни, ако преследвате реални печалби от наличните онлайн букмейкъри в България. За да ги извършвате успешно, трябва да се доверите на сигурен разплащателен метод, който си партнира със съответния бранд.

Най-често букмейкърите в България приемат депозити чрез:

 • Дигитални портфейли (eWallets) – Epay.bg, Neteller, EcoPayz, Skrill;
 • Наземни системи (каси) – EasyPay, Cashterminal, FastPay;
 • Дебитни/ кредитни карти – VISA, Maestro, Visa Electron, Mastercard;
 • Банков превод;
 • Предплатени карти – Paysafecard;
 • SMS – Vivacom, A1;
 • Криптовалути – Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Monero;
 • Други – Apple Pay, Revolut.

След регистриране на акаунт в сайт за залози, може да се влезе в него и да се зареди страницата “Депозиране”. В нея се посочва платежен метод и се попълва стойност на трансакцията. Следва да се предоставят данни за финализиране на паричния превод, а той се обработва незабавно от системата.

Тегленето на пари от сайтове за залози протича по сходен начин, но след като профилът е верифициран и са освободени бонус средствата. Времето за изплащане е различно и зависи от избрания инструмент. Например, ако се разчита на Изипей, парите достигат до потребителя в рамките на час, но при банков превод има забавяне между 2 и 10 дни.

Избирайте сайт за залози с доказано клиентско обслужване

В условията за издаване на лиценз, хазартният регулатор посочва, че всеки сайт за залози е задължен да обслужва клиентите си на български език. От тях се изисква също да осигурят денонощна помощ и да отговорят незабавно на отправените запитвания.

За комуникация с представител на отдел “Обслужване” могат да се използват:

 • Онлайн чат;
 • Мейл;
 • Форма за контакт;
 • Телефон.

Тези методи намират приложение във всички сайтове за залози и са достъпни 24/7, с някои изключения.

В допълнение, повечето онлайн букмейкъри развиват профили в социалните мрежи (Facebook, Instagram, YouTube). Освен за дигитален маркетинг, те се използват за отговаряне на клиентски въпроси в коментарите.

Ако все пак сте фенове на онлайн казино игри, може да научите повече за казино секциите на следните оператори:

 1. Bet365 казино
 2. Палмс Бет казино
 3. Bwin casino
 4. Betano casino

FAQ

Кои сайтове за залози са достъпни в България?

Желаещите да оперират на родната сцена сайтове за залози трябва да преминат процес на лицензиране в НАП. Към днешна дата има над 10 узаконени онлайн букмейкъри, но най-добрите сред тях са WinBet, Betano, Bet365, Bwin, Sesame и Palms Bet.

Как да се включа в сайт за спортни залози?

За участие в спортни залози онлайн е задължително да имате 18 години и да се регистрирате в легален букмейкър. Попълва се специален формуляр, който събира сведения за имената, възрастта, настоящия адрес, мобилния номер. Удостоверява се самоличността и се проверява дали имате право на акаунт.

Има ли онлайн букмейкъри с бонуси и турнири?

Да, всички онлайн букмейкъри поощряват новите си клиенти със стартови оферти и раздават бонуси при редовно участие. Също така се провеждат турнири, а завършилите на водещи позиции в тях печелят награди.

Как се теглят печалби от сайтове за залози онлайн?

Достъп до изплащане на печалби се дава, ако акаунтът е верифициран, депозитът е разигран и придобитите бонуси са освободени. Най-бързи са тегленията на пари чрез ePay.bg, EasyPay и Cashterminal, докато най-много време отнемат банковите преводи и прехвърлянията към дебитни карти.

Материалът е предоставен от Internetzalozi.com

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg.