ЦСКА се подсили с още един нападател. Става въпрос за котдивоареца Дауда Бамба, който дойде в клуба още преди месец.

Парафирането на контракта му обаче се забави заради медицински проблеми - на Бамба бе открит проблем в коляното и той бе поставен на медикаментозно лечение.

Резултатите след интервенцията са добри и така нападателят си осигури договор, като идва по изричното настояване на треньора Саша Илич.

"Дауда Бамба днес подписа своя договор с клуба и ще бъде на разположение за следващите двубои на червените във всички турнири.

През последните седмици 27-годишният стрелец тренира наравно с отбора на базата в Панчарево, като през това време той премина успешно обстойни медицински прегледи. Старши треньорът Саша Илич е останал доволен от изявите му и пожела да го привлече в армейските редици.

През последната година той играеше за отбора на Алтай в турската Суперлига, където записа 32 мача и 7 попадения.

Бамба може да действа както на върха на атаката, така и по двата фланга. Притежава и норвежки паспорт, тъй като семейството му се мести в скандинавската държава, когато е бил дете. Именно там преминава и по-голямата част от кариерата му. Носил е екипите на Конгсвингер, Кристиансунд и Бран, който вади 800 хиляди евро за подписа му през 2018-а. За тима от Берген записва до лятото на 2021-а година общо 76 шампионатни двубоя, в които отбелязва 27 попадения", информираха от ЦСКА.