Една от най-големите сделки в историята на английския футбол е факт, след като Фонда за публични инвестиции на Саудитска Арабия закупи клуба Нюкасъл.

Състоянието на този фонд се оценява на зашеметяващите 260 милиоарда щатски долара, а всички въпроси, които възникват са, дали Нюкасъл ще се превърне в новия суперотбор на международната сцена.

Феновете на "свраките" явно са убедени в това, защото минути след обявяването на сделката, хиляди изпълниха района около стадион "Сейнт Джеймсис Парк", за да празнуват.

А тези празненства наподобяваха спечелването на шампионска титла. Луд купон и песни от феновете на тима, които са убедени, че в следващите години ще се излеят стотици милиони от новите собственици.

Със сигурност "свраките" вярват, че могат да се преврънат в новия ПСЖ или Манчестър Сити. Oсвен това радостта на феновете бе свързана и с това, че досегашния собственик Майк Ашли, който те меко казано ненавиждха, си тръгва след 14 години начело на клуба.

Разбира се, преди да потекат тези мечтани милиони към клуба, "свраките" първо трябва да помислят за настоящата си тежка ситуация, защото Нюкасъл е предпоследен във Висшата лига с едва три точки, а до зимата няма да може да бъде привлечено нито едно ново попълнение.

Така може да се окаже, че вече най-богатият клуб в света е въвлечен в тежка битка за оцеляване.