Брандът за спортна екипировка "Nike" направи скандални разкрития за футболната суперзвезда Неймар.

Наскоро двете страни прекратиха договор помежду си на обща стойност около 92 милиона евро, а в последствие бразилецът подписа с "Puma".

Отношениятас Неймар бяха прекратени през септември миналата година, но тогава големият американски бранд не посочи причина за решението, въпреки че от договора оставаха цели девет години.

Сега бяха направени скандални разкрития от "Nike", които обвиняват Неймар в сексуално посегателство върху тяхна служителка.

Тя твърди, че през 2016-а бразилският нападателя я е накарал да му прави орална любов в хотелска стая в Ню Йорк. Неймар е свалил бельото си и е блокирал пътя й, при опитът на момичето да излезе от стаята. След това я е гонил по коридора.

Неймар отрече обвиненията, но причината за прекратяване на договора е, че не е съдействал на разследващите. В крайна сметка самата проверка на независимите разследващи и адвокати не е довела до резултат.

След раздялата с "Nike" Неймар подписа най-внушителния индивидуален договор с "Puma", който прибавя към банковата му сметка около 25 милиона евро на година.