Селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев отговори на изненадващите критики, дошли от министъра на спорта Красен Кралев по-рано днес в студиото на btv.

Политикът обвини треньора на футболния тим на България, че "селекцията му е спорна и разбиранията му се разминават с тази на футболната общественост."

При завръщането на тима от Дъблин, където в сряда направи 0:0 с Ирландия в Лигата на нациите, Дерменджиев отговори на тези думи пред чакащите на летището репортери:

"В момента договорът ми тече и не разговарям с никого. В БФС ще решат какво ще се случи. Наясно съм каква е обстановката с българския футбол. Искам да оставя някаква следа с това, което знам за футбола.

Нека разсъждаваме и логично. В последния мач играхме без 11 полеви играчи и трима вратари.

В моята кариера никога не съм разрешавал да ми влияят. Не съм се съобразявал с ничие мнение. Искам това г-н министърът да го знае. Уважавам институцията министър, съобразявам се с нея, но мисля, че много сериозно са го подвели.

Кажете ми кой от играчите е конвертируем за футбола извън България, кои мениджъри са действали и са искали да взема този или онзи?

Това е нивото ни. Има обвинение, че има много млади играчи, които не съм искал да взимам. Знаете много добре, че тези млади играчи бяха ангажирани с младежкия национален отбор. Имаше сблъсъци кои играчи да са с представителния отбор и кои да са с младежкия. Аз реших, че е по-добре тези футболисти да играят за младежкия национален отбор, защото имаше цели.

Ако някой иска да ми каже нещо, нека говорим по друг начин, а не през медиите.

Ние сме много изостанали научно от другите. Всяка тренировка във футбола е научно обоснована. В школите всеки един от играчите трябва да има индивидуална картотека как се развива.

Не мога да кажа какво ще се случи с треньорския пост в националния отбор, защото се чака конгрес".