Каспер Хюлманд, треньорът на Дания, бе емоционален след загубата от Финландия с 0:1, но не заради поражението, а заради случката с Кристиан Ериксен. Халфът припадна в края на първото полувреме и доста време бе безжизнен на терена преди все пак да успее да се върне в съзнание. Селекционерът похвали играчите си за това, че са намерили сили да се върнат на игрището и да доиграят остатъка от мача, макар по думите му да са били "емоционално празни".

"Мисля, че получихме напомняне относно това кое е най-важното в живота. А именно да имаме човешки отношения. Имаме група от футболисти, които не мога да похваля достатъчно, не мога да намеря необходимите думи. Няма как да съм по-горд от тези хора, които се грижат един за друг в момент, в който толкова близък приятел се мъчи", каза Хюлманд.

"Нямаше никакъв натиск от УЕФА да играем тази вечер. Знаехме, че имаме две опции. Но момчетата не можеха да си представят как няма ад могат да спят тази нощ и утре ще трябва да се качат на автобуса и да дойдат пак на стадиона. Това бе най-добрият вариант. Да приключим всичко сега. Разбира се, не може да играеш мач с такива емоции и чувства, а това, което се опитахме да направим, бе просто невероятно", сподели още той.

Докторът на датчаните, Мортен Боесен, също коментира ситуацията и заяви, че не е видял добре веднага какво точно е състоянието на Кристиан Ериксен, но определено е изглеждал в безсъзнание.

"Когато стигнах до него, той лежеше настрани. Дишаше и усещах пулса му, но изведнъж това се промени и както всички видяхме, започнахме сърдечен масаж. Помощта дойде много бързо и с обединени усилия с медицинския екип успяхме да направим всичко необходимо. Успяхме да върнем Кристиан. Преди да го закарат в болницата, той ми проговори", кава лекарят.

Селекционерът Хюлманд подчерта, че Ериксен е отличен футболист и още по-добър човек.

Той добави още, че Симон Кяер е опитал да остане в игра, но просто не е могъл да продължи и причината за смяната му в 63-ата минута е била емоционална.

"Симон беше много афектиран. Искаше да продължи и опита, но видяхме, че е по-добре да го сменим", казва още Хюлманд и допълва, че Кяер е един от най-близките приятели на Ериксен.