Селекционерът на Косово Бернар Шаланд логично съжали за множеството пропуски на неговия отбор в мача с България, но отдаде заслуженото на съперника.

Швейцарецът е на мнение, че трикольорите са се защитавали умело и е било лигично да играят защитно предвид силната игра на неговите възпитаници.

"Не съм доволен от това равенство. Имахме доста възможности да вкараме. Владеехме топката добре, но отбелязахме само веднъж. Опитвахме, опитвахме, опитвахме...

България се защитаваше добре в някои моменти. Търсихме решение на защитата, която предложиха, но не мога да съм доволен от крайния резултат. Въпреки това се представихме добре.

Не мисля, че България дойде да играе защитно. Просто поведе и се опитваше да запази аванса си. Видяхте колко атакуващо играха срещу Черна гора. Ние контролирахме събитията на терена и принудихме съперника да играе защитно.

Това е добър резултат за България, но като треньор на Косово трябва да говоря за нашия отбор. Свършихме добра работа, но нямахме ефективност в края на атаките.

Отборите са с изравнени възможности в нашата група. Трябва да се сборим с всички мач след мач", заяви швейцарецът.