Селекционерът на Северна Македония по футбол Благоя Милевски говори разумно и в тон с българския треньор - Младен Кръстаич, преди двата отбора да се срещнат довечера в 21,45 часа в мач от Лигата на нациите в Скопие.

Срещата на стадион "Тоше Проески" има значение най-вече за нашите, тъй като загуба ще ни прати в пета урна за предстоящите европейски квалификации, което никога не се е случвало, откакто УЕФА въведе такъв тип категоризация за пресявките, базирана на коефициентите на отборите

А пета урна означава, че класиране ще е чудо, тъй като над нас в групата ни ще има поне 2, ако не и 3 много силни отбора, плюс един, който е най-малко от "нашата черга".

Милевски опита да поуспокои страстите, които в Скопие се нажежават от месеци, най-вече от медиите. И помпат футболната топка с политика.

"Интересува ме само спортната страна на предстоящия мач с България и затова призовавам публиката да бъде коректна - каза селекционерът на домакините. - Моето лично отношение и това на федерацията е да гледаме на този мач само от спортна гледна точка.

След първия мач (1:1 в Разград през юни - б.р.) благодарих на България за приема, който получихме. Сега остава да се представим и ние подобаващо като домакини."

Капитанът на северномакедонците Енис Барди се изказа в подобен тон:

"Не ни интересува какво става отвън, извън терена. Нашата работа е да облечем екипа, да играем добре и да победим на игрището. Уважаваме всеки съперник.

Имаме шанс да покажем, че загубата ни в Грузия преди дни не показва реалната картина."

Мачът от 21,45 часа довечера ще се предава по БНТ 1.