Националният селекционер Ясен Петров обяви, че иска да види отбора на България да дава всичко от себе си утре, когато в 22,10 ч ще го изведе срещу световния шампион Франция.

Мачът е контролен, в Париж на стадион "Стад дьо Франс", и се явява изпращане на "петлите" към Евро 2021.

А там тимът на Дидие Дешан, разбираемо, е големият фаворит.

България ще влезе в двубоя след две контроли със Словакия (1:1) и Русия (0:1), изиграни в последните 6 дни. Очаква се нашият селекционер да предприеме доста промени в състава.

"Искам да видя един отбор, който иска да покаже себе си, който иска да затрудни Франция и иска да бъде подкрепен - каза Петров на пресконференцията си в Париж в понеделник вечер. - Този отбор има нужда от подкрепа. Искаме да вкараме млади хора, но те трябва да бъдат подкрепени.

Утре младите могат да заявят себе си. Трябва да са много умни и да са концентрирани. Знам, че много хора не ни вярват, но аз съм оптимист. Виждам добър колектив и добро настроение.

Натрупа ни се доста умора. За нас беше страхотно изпитание, но и безценен опит. Надявам се, че утре ще издържим физически. Ще ни е много трудно, защото ще има играчи, които ще трябва да изиграят трети пореден мач по 90 минути.

Ще ни трябва около един час, ако трябва да кажа най-добрите страни на Франция. Това е завършен отбор, но ние имаме нашите аргументи.

Този мач може да е едно ново начало за нас."