Бразилия направи 1:1 срещу САЩ в контрола в Орландо седмица, преди да стартира поредното издание на Копа Америка.

Домакините играха изключително надъхано и не отстъпваха на звездния състав на селесао, като дори по-добрите положения бяха именно пред американците. Няколко отлични спасявания на Алисон на вратата на златистите запази резултата равен, а бразилците изпуснаха да спечелят в края, когато шансове се откриха пред Винисиус и резервата Ендрик.

Родриго от Реал Мадрид вкара в 17-ата минута, въпреки че до този момент играта се водеше почти изцяло в полето на неговия тим. Кристиан Пулишич изравни в 26-ата минута от пряк свободен удар, при който стената на бразилците се разпадна, а изглежда не бе и идеално построена.

След почивката американците продължиха да са агресивни и не дадоха инициативата на селесао. Над 60 000 изгледаха мача в Орландо, като атмосферата бе страхотна.

"Готови ли сме? Изглежда - не съвсем", написа онлайн изданието на бразилската медия "О`Глобо". И припомни - преди четири дни златистият тим би с 3:2 Мексико, като голът на победата дойде в шестата минута на добавеното време.

При последните резултати на мексиканци и янки, очакваше се бразилските победи над тях да са формалност. Само преди няколко дни Щатите паднаха с 1:5 от Колумбия в друга проверка.

Групата на селесао за Копа Америка е с Коста Рика, Парагвай и Колумбия. САЩ ще срещнат Боливия, Панама и Уругвай.

В друга контрола тази сутрин Еквадор би Боливия с 3:1, като един от головете бе на бившия нападател на ЦСКА Жорди Кайседо.