Една история даде допълнителен колорит на церемонията за "Златната топка", предизвика я водещият Дидие Дрогба.

Легендата на Челси повика на сцената Килиан Мбапе да връчи наградата за най-добър млад играч на годината - Трофей "Копа", на нейния нов носител. Френският суперталант спечели през 2018-а старото отличие, което нямаше име, а сега предаде първата "Копа" на победителя Матайс де Лихт.

Но преди това Дрогба имаше друга задача.

"Преди 10 години едно дете дойде при мен и поиска снимка след мач на Челси с Барселона - каза нападателят от Кот д`Ивоар. - Тогава отказах, не само на него, а на всички. Бях ужасно афектиран от съдийските решения в същата вечер, които бяха безобразни. Днес, десет години по-късно, се извинявам на Килиан, защото разбрах, че това е бил той. Длъжен съм да го направя."

След което Дрогба дръпна Мбапе и своята асистент водеща - журналистката Санди Ерибер, за да си направят селфи с гръб към пълната с настоящи и бивши звезди на футбола зала.

Преди 10 години на мача Челси - Барселона, Дрогба едва бе удържан от охраната да не набие съдията Том Йовребо от Норвегия, който не отсъди поне 3 чисти дузпи за домакините и с 1:1 каталунците отидоха на финала в Шампионската лига.

Именно след този мач гневният нападател е отказал снимки и автографи.