Трагедия разтърси из основи клуба Наполи, неговия треньор Дженаро Гатузо, както и целия италиански футбол.

Легендарният халф на Милан и италианския национален отбор напусна по спешност тренировъчната база на неаполитанците днес, преди да даде традиционната пресконференция онлайн за медиите. Причината бързо стана ясна.

Гатузо е заминал за болницата в Бусто Арсицио, където бе лекувана в интензивното отделение сестра му Франческа. Само на 37 години, тя издъхна часове по-късно.

Жената страдаше от рядко заболяване, развило се изключително бързо в организма.

Преди три месеца тя бе приета в интензивното отделение, като и до днес не се съобщава точната диагноза. През този период е оперирана три пъти, но изглежда това по никакъв начин не е подобрило положението.

Предполага се, че става дума за онкологично заболяване, открито твърде късно. Но официално няма никаква информация нито от семейството, нито от болницата.

Рано тази сутрин състоянието на пациентката рязко се е влошило и семейството е известено за това.

Гатузо пристигнал по най-бързия начин, за да присъства на последните часове на сестра си.

Франческа работи дълги години като секретар в един от офисите на Милан - клубът, в който изкара най-силните си години Дженаро.

И отборът от Милано, и този от Неапол, публикуваха веднага в профилите си в социалните мрежи трагичната новина и изказаха съболезнования на семейството Гатузо.