Семейството на Динко Дерменджиев разпострани чрез пловдивския вестник "Марица" благодарствено писмо до обществеността, както и до хората от екипа в болницата в Пловдив, положили всички усилия до последно за легендата.

Чико, най-голямата фигура в историята на Ботев и символен футболист на България, си отиде в нощта на 30 април срещу 1 май, след близо двумесечна битка за живот, последвала втори прекаран инсулт.

Ето го текстът:

"Скъпи, приятели!

Благодарим за съпричастността и уважението към главата на семейството ни Динко Дерменджиев в тежките дни на заболяването му и след като той си отиде от този свят.

Чрез вестник "Марица" искаме да изразим специална благодарност към достойните лекари проф. Божидар Хаджиев и проф. Чавдар Стефанов, техните колеги, сестрите и целия екип на УМБАЛ "Св. Георги".

Всички тези хора направиха и невъзможното, за да върнат нашия съпруг и баща към живота. За съжаление, Бог пожела да го прибере при себе си.

В тези трудни дни ние открихме за сетен път колко велик човек е живял сред нас благодарение на вниманието и обичта на хората. Тази обич ни помага да превъзмогваме по-лесно, доколкото е възможно, голямата загуба.

Поклон пред паметта на нашия съпруг и баща!

Поклон и пред хората, които бяха с нас в тежкия момент на неговата кончина!

Семейство Дерменджиеви."