Реал (Мадрид) вече работи по търсенето на треньор от новия сезон, а фаворит №1 на този етап е Микел Артета, твърди приближения до Кралския клуб журналист - Томас Гонзалес.

Преди няколко дни се появиха информации за сериозен скандал между Карло Анчелоти и президента на клуба Флорентино Перес след серията незадоволитени резултати в Ла Лига.

Перес е поставил под въпрос някои решения и цялостната политика на Анчелоти, а опитът за вмешателство изобщо не се е харесал на италианския треньор, което е довело до сериозен скандал.

Смята се, че единствено повторен подвиг със спечелването на Шампионска лига би запазил поста на Анчелоти, а Реал вече работи по намирането на треньор за новия сезон.

№1 списъка е Микел Артета, който е близо до извеждането на Арсенал до шампионската титла във Висшата лига.

Разбира се, подобен ход би бил изненадващ, особено при титла на Артета, който трудно би си тръгнал от Арсенал в разгара на шампионските празненства, каквато и да е офертата за него.

Това, което журналистът Томас Гонзалес тъврди е, че Реал на всяка цена ще се пробва с примамлива финансова оферта и обещание за пълна спортно-техническа власт, а пък вече крайното решение ще бъде на самият Артета.

Освен това баскът Артета се надява да е архитект на дългогодишен проект в Арсенал и смяна на поста не е на дневен ред.

Ако обаче има клуб в света, който е способен да омае и привлече всекиго, то това вероятно е Реал. Колкото и малки да изглеждат шансовете за подобно развитие на ситуацията, те не бива да бъдат отписвани.

Списъкът не приключва с името на Артета, зщото там е Маурисио Почетино, легендата Раул, който обаче няма нужния опит, както и друг баск, но бивш играч на Кралете - Шаби Алонсо.

Според информациите, Томас Тухел дори сам се е предложил на Перес след първите информации за скандали по високите етажи на Реал.