Втородивизионният ФК Септември подготвя сигнал до УЕФА относно спорните точки в решението за прекратяване на Втора професионална лига, съобщиха от клуба.

Шампионатът във втория ешалон бе прекратен заради пандемията и това лиши Септември от шансове за директна промоция за елита. Септември изоставаше на 3 точки от лидера ЦСКА 1948, но беше с мач по-малко и с предстоящо домакинство на "червените" при спирането на сезона заради пандемията от коронавирус през март.

"Четвърти ден чакаме БФС да отговори на нашите 10 въпроса! Ще продължим да чакаме, докато предприемаме необходимите действия срещу решението и длъжностните лица, които го взеха.

Междувременно след като припомнихме препоръките на UEFA към Футболната асоциация на Англия, на нашите ръководни фактори / чрез позицията ни от понеделник /, Шотландия прекрати своето първенство справедливо и в полза на феърплея!

Вчера бяхме запознати и с решенията на Италианската футболна централа за вариантите при прекратяване на първенствата!

После всички хора обичащи футбола в България се чудят, защо сме далеч от европейската футболна сцена!

ПФК Септември София подготвя и сигнал до UEFA относно всички спорни точки в решението за прекратяване на Втора професионална лига", се казва в изявлението на клуба.