https://sja.sportradar.com/w/DirBG/17796886/013100

Септември постигна трета последователна победа за първенство над Локомотив Пловдив.

Столичани спечелиха с 2:1 визитата си на "Лаута" от последния кръг на редовния сезон в Първа лига и по този начин си гарантираха бараж срещу аутсайдера Верея (Стара Загора).

"Смърфовете" пък ще трябва да изчакат края на срещата между Славия и Дунав, за да разберат срещу кого ще се изправят в следващата фаза.

Във втората минута Един Бахтич стреля опасно от пряк свободен удар, но Янко Георгиев спаси. Две минути по-късно Стивън Езе върна топката към Илко Пиргов, който в опита си да изчисти топката улучи в тялото нападателя на съперника Кристофър Мандиангу. Топката се удари в напречната греда и не влезе във вратата на домакините. В 28-ата минута Александру Бенга стреля с глава, но Илко Пиргов улови коженото кълбо.

Четири минути по-късно Александру Бенга изчисти топката след опасно центриране на Бирсент Карагарен. В 37-ата минута Кристофър Мандиангу излезе на удобна позиция и с прецизен удар откри резултата за гостите 0:1.

Втората част започна с двуостра игра. В 47-ата минута Здравко Димитров стреля опасно от воле, но неточно. Пет минути по-късно Стивън Езе се намеси решително и изчисти топката пред Здравко Димитров, който се намираше на удобна позиция. В 55-ата минута Димитър Илиев намери с пета Бирсент Карагерен, който изравни за 1:1 с рядко красив гол с удар отдалеч.

Гостите обаче не се предадоха и в 77-ата минута влезлият като резерва Илия Димитров вкара гол с глава за 1:2 след центриране на Дарко Глишич. В 89-ата минута Елитон Джуниор стреля опасно, но Янко Георгиев хвана топката. Така гостите се тръгнаха от Пловдив с трите точки.