Английският футбол се сблъска с поредния си скандал, свързан с купонясващи играчи. Този път това бяха четирима футболисти на третия в класирането на Висшата лгиа - Лестър, които са нарушили всички противоепидемични мерки в страната.

Това са Джеймс Мадисън, Айосе Перес, Хамза Чаудри и Харви Барнс, които си спретнаха купон с още 18 души, повечето от които млади момичета.

И всичко това се е случило без позволението на треньора Брендън Роджърс и в разрез с всички противоепидемични правила на Острова.

Именно заради тази тяхна изцепка, Перес, Чаудри и Мадисън не попаднаха в групата за важното гостуване на Уест Хем, докато Харви Барнс лекува травма и така или иначе нямаше да бъде в състава.

Домакин на купона е бил испанецът Айосе Перес, а около полунощ съседи са съобщили в полицията за силна музика от дома на футболиста. Според сигнала им, още около 21 часа са пристигнали няколко луксозни спортни автомобила с група млади хора, които са си спретнали шумна забава.

Според местните медии, играчите са били информирани за сигнала до полицията, като повечето гости са успели да се измъкнат, местейки партито в дома на друг от замесените играчи - Хамза Чаудри.

Перес и малкото останали в дома му гости са угасили светлините, създавайки впечатление, че жилището е празно, като органите на реда така и не са уловили никой в нарушение.

Мениджърът на клуба Брендън Роджърс обаче е разбрал за цялата случка, като ефектът бе мигновен и тримата играчи изобщо не пътуваха до Лондон за мача с Уест Хем, който "лисиците" загубиха с 2:3.

От Лестър пуснаха и официално съобщение, в което остро осъдиха действията на играчите и обявиха, че те ще понесат доста сериозни глоби за действията си.