Играчите на Ботев ще се простят с 40% от заплатите си след ужасното начало на сезона.

Това призна спортният директор Адалберт Зафиров в ефира на "Диема".

Пловдивчани събраха едва 5 точки в първите 6 кръга, като записаха само един успех - над Дунав с 3:1.

"Жълточерните" загубиха дербитата с Левски (1:3) и Берое (0:2), а най-тежкият момент бе домакинското поражение от Царско село с 0:2.

Последните две поражения предизвикаха скандали между феновете и тарторите в отбора, а ръководствтото също не е останало очаровано от представянето.

"Не се влагаме достатъчно, на предела на възможностите си. Не съм привърженик на глобите. И като футболист не ги харесвах. Стигна се дотам да вземем това тежко решение по една-единствена причина: не може само да получаваш, но да не даваш. Г-н Самуилов подсигурява абсолютно всичко, а от отсрещната страна не се получава. Това не е окей", коментира Зафиров.

Той също така заяви, че ръководството изцяло подкрепя треньора Желко Петрович и не го смята за главния виновник за слабите резултати.

Относно евентуален трансфер на Тодор Неделев, Зафиров коментира:

"Тодор Неделев? Истината е по средата. Колкото и финансово да искаме да спечелим пари от продажбата му, толкова и той е ценен за нас като качества.

Аз специално не желая наш футболист да отиде и да бъде продаден в Левски, ЦСКА или някой друг български клуб.

Колкото до неговото желание да отиде в чужбина - той е по-специфичен. Не иска на всяка цена и на всяко място. Това го прави по-труден за продаване. Държавите, които дават пари, са малко по-далече и по-екзотични. Може би не му допадат. Трябва да сме честни: трудно български футболист може да играе в Западна Европа в добри отбори. Аз не се заблуждавам, че нашите звезди, които искаме да продадем, ще отидат там за големи пари. Пазарът е малко по-встрани."

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/5241-66751/0231/bg