Властите в Ница наредиха южната трибуна на стадиона на местния отбор да бъде затворена за четири мача. Това решение идва след грозните сцени между феновете на клуба и част от играчите на гостуващия Марсилия по време на неделното дерби, при което звездата на Олимпик Димитри Пайе взриви атмосферата, хвърляйки обратно в публиката бутилка, с която бе уцелен.

Това негово действие доведе до нахлуване на терена от страна на ултрасите на домакините, като по този начин се стигна до меле, след което срещата така и не бе доиграна.

Футболистите на Ница се завърнаха на терена, но колегите им от Марсилия не го направиха. Така мачът бе прекратен при резултат от 1:0 в полза на домакините.

Затварянето на проблемната трибуна не е единственото решение на местната власт. 28-годишен мъж е бил арестуван заради дейното си участие в безредиците на стадиона в неделя.

Кметът на Ница Кристиян Естроси определи случилото се като "недопустимо" и призова за санкции от страна на футболната лига, когато разбира се виновниците бъдат открити. По непотвърдена все още информация някои от футболистите на Марсилия дори са били контузени по време на разразилите се безредици.

Спортният министър на Франция Роксана Марачинеану също взе отношение по темата, категоризирайки мелето като "обида за спорта и футбола".

Професионалната лига ще изслуша и двата клуба на заседание на дисциплинарната комисия в сряда.