По различни причини младекжият ни национален отбор не може да разчите на 13 от играчите си за последния квалификационен мач по пътя към Евро 2021.

Утре родният тим до 21 години посреща връстниците си от Естония от 18:30 часа на стадион "Славия" в столицата. България все още има шанс да се класира на Европейско първенство. Не всичко обаче е в нашите ръце.

Естествено, че България трябва да спечели срещу Естония, но по същото време ще се надяваме скромният тим на Латвия да успее да открадне поне точка от Полша.

Ако това се случи, до родният тим ще има шансове да попадне сред най-добрите втори тимове, с което ще намери място и на Евро 2021.

За съжаление положителни тестове за коронавирус лишиха тима от Иван Дюлгеров (Черно море), Иван Турицов (ЦСКА), Ивайло Найденов (Левски), Алекс Петков (Левски), Димитър Митков (Лудоогрец) и Симеон Петров (ЦСКА 1948).

Заради контузии в тима няма да е Ангел Лясков (Олимпия Любляна), а наказания в предния мач получиха Владимир Николов (Вюрцбург Кикерс) и Илия Юруков (Левски).

Задължителната 14-дневна карантина пък бе причина италианският Про Верчели да не пусне бранителя Петко Христов.

Капитанът на ЦСКА - Валентин Антов бе освободен заради вирусно заболяване, а Светослав Ковачев и Доминик Янков останаха в групата на мъжкия национален тим.

Въпреки сериозните липси, родният тим все пак е фаворит срещу отбора на Естония, който победихме с 4:0 в Талин в началото на квалификациите.

Ако успеем да свършим работата си, надеждата остава, че Латвия ще ни удари рамо със сензация насред Полша.