Сестрата на Кристиано Роналдо - Катя Авейро, избухна в социалните мрежи заради шега на лидер на Ливърпул Върджил Ван Дайк.

Португалската суперзвезда не присъства на церемонията за "Златната топка" и холандецът използва момента да се пошегува с петкратния носител на отличието.

Ван Дайк бе попитан за отсъствието на Кристиано и отговори: "Защо ме питате, той беше ли сред кандидатите?". Холандецът бе втори в класацията на 203 точки пред третия Роналдо.

Изказването му обаче бе счетено за неуважително от сестрата на Роналдо и тя не пропусна да изрази мнението си в публичното пространство. Тирадата й заслужава внимание:

"Скъпи Върджил, където отивате, Кристиано Роналдо е ходил хиляда пъти. Скъпи мой Върджил, Кристиано Роналдо е трикратен шампион на страната, в която играете от години, а все още не сте вдигали титлата. Кристиано Роналдо беше дори най-добрият играч и голмайстор в страната, в която играете, Върджил. Между другото, тогава аз бях дори по-млада от вас.

След това, скъпи Върджил, Кристиано Роналдо отиде на други места и се превърна в най-великият футболист в историята. Реал Мадрид говори ли ви нещо, Върджил? Може би. Защото този отбор с Кристиано в редиците си ви победи на финал в Шампионската лига.

Ще ви припомня, че той има пет триумфа в турнира, Върджил. А същият Роналдо и съотборниците му от националния отбор победиха вашите "оранжеви" на финал. Тежко ли беше, Върджил? Много съжаляваме", завършва Авейро, припомняйки триумфа на Португалия в турнира Лига на нациите.