Селекционерът на Северна Македония Благоя Милевски се оплака от натоварения цикълт от мачове в турнира Лига на нациите.

Снощи неговият отбор загуби тежко с 0:3 домакинството си на Грузия в група 4 на Дивизия "C", в която е и българският отбор.

Милевски е на мнение, че не е хуманно да се играят четири мача в рамките на десет дни след дългия и натоварен сезон. Припомняме, че северномакедонците завършиха наравно 1:1 с България и след това победиха Гибратлар с 2:0 преди снощното тежко поражение.

"Елиф Елмас почувства болка и поиска смяна. Енис Барди искаше да остане до край и познавайки неговия характер, просто не искаше да излезе. Трайковски има контузия, а Ристовски е изморен. Лудост е да се играят четири мача в десет дни. Това не е хуманно. Момчетата играха на високо ниво един час, но след това се умориха и честитим победатата на противника", каза Милевски.

Феновете в Северна Македония поискаха неговата оставка след категоричната загуба, като някои дори дадоха за пример "доблестното решение" на Ясен Петров да се оттегли сам след 2:5 срещу Грузия.

Милевски ще може да вземе глътка въздух в предстоящото домакинство на Гибралтар на 12 юни, освен ако отборът му не допусне някоя чутовна изненада и не спечели срещата.