Една от най-интересните трансферни саги в последния ден от пазара се оказа за динозавъра-талисман на Арсенал. В неделя клубът обяви, че ще освободи човека, който се разхожда в костюм на динозавър из стадиона в дните на мачове и е любимец на децата.

Гънързаурус е част от културата на Арсенал от 27 години, но в опит да се редуцират разходите, а и при липсата на публика на трибуните, клубът реши да прибегне към мярката.

Реакцията бе неочаквано бурна, като вече има петиция да бъде върнат симпатягата. Над 40 000 подписа седят под нея, а популярни фенове на отбора като Пиърс Моргън, телевизионен водещ, протестираха срещу решението в социалните мрежи.

Също там обаче Севиля, испанският клуб-носител на трофея в Лига Европа, обяви, че привлича динозавъра. Къде на шега, къде на сериозно... Но колаж с него и емблемата на андалусийците се появи в Туитър профила на Севиля.

Фабрицио Романо, един корифеите на трансферни новини в Италия, пък написа в своя профил: "Милан се интересува от Гънъзраурус и иска да го вземе през януари". И това не става ясно майтап и е, сериозно ли е...

Според английския "Индипендънт", Арсенал ще бъде принуден от обществения натиск да върне талисмана.

Най-вероятно това ще стане, когато публиката се върне на стадионите във Великобритания. Кой знае, дотогава може да го гледаме в нов екип я на "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля, я на митичния "Сан Сиро" в Милано...