"Барселона" и "Севиля" излизат един срещу друг тази вечер в мача за Суперкупата на Испания, който ще се проведе в мароканския град Танжер.

"Севиля" обаче заплаши, че няма да излезе за двубоя, ако "Барселона" не изпълни едно изискване.

Андалусийците държат техните съперници да не използват повече от трима играчи, които не притежават европейско гражданство

Такива са изисквания на испанската федерация, но само за първенството и не за мача за Суперкупата. Шефовете на местния футбол изтъкват, че въпросният двубой е непрофесионален и затова изискванията не са задължителни.

Тази година за първи път от много време сблъсъкът между шампиона и носителя на купата на страната (в случая финалиста) ще се проведе в един мач.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/2817-42556/023200

"Севиля" обаче не подкрепя шефовете и изрази становището си в официално изявление 24 часа преди мача.

"Ако футболен клуб "Барселона" изпрати списък с повече от трима неевропейски играчи, е възможно да не излезем на терена", съобщиха финалистите за Купата на Краля.

Треньорът на "Барселона" Ернесто Валверде отговори по следния начин: "Те са професионалисти и ние сме професионалисти. При всички проблеми, които имаме в това отношение, от "Севиля" можеше да ни предупредят по-рано".

Проблемът на "Барса" е, че някои от новите попълнения нямат европейско гражданство - Артуро Видал, Малкълм и Артур. Вероятно те тримата ще запълнят квотата през сезона.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/2833-54531/023200